Türkiye'nin en iyi 60 üniversitesi açıklandı: Ankara'dan 7 üniversite sıralamada yerini aldı!

University Ranking by Academic Performance (URAP) tarafından hazırlanan 2024 yılına ait Türkiye'nin en iyi 60 üniversitesi sıralaması açıklandı. Listede ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi ilk sırada yer alamazken, Başkent Ankara’dan 7 Üniversite sıralamaya girmeyi başardı.

DERLEME: ZAFER ALTUNTAŞ

Başkent Ankara, Türkiye'nin en iyi 60 üniversitesi sıralamasında 7 üniversite ile en çok başarı elde eden iller arasında yerini aldı. Ankara'da bulunan üniversitelerin, Türkiye'nin en iyi 60 üniversitesi sıralamasında yer alması, Ankara'nın akademik merkez olduğunu bir kez daha kanıtladı. İşte bu listede yer alan Ankara'daki üniversiteler;

Hacettepe Üniversitesi: Türkiye genel sıralamasında 2. sırada yer alarak akademik performansı ile öne çıkıyor.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ): Türkiye'nin önde gelen araştırma üniversitelerinden biri olan ODTÜ, 3. sırada yer aldı.

Ankara Üniversitesi: Köklü geçmişi ve akademik başarısı ile Türkiye'de 4. sırada yer almayı başardı.

Gazi Üniversitesi: Başkent'in önemli eğitim kurumlarından biri olan Gazi Üniversitesi, 8. sırada yer aldı.

Çankaya Üniversitesi: Vakıf üniversiteleri arasında dikkat çeken Çankaya Üniversitesi, 33. sırada yer alarak başarı grafiğini yükseltti.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi: Hızla yükselen bir diğer Ankara üniversitesi olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, 36. sırada kendine yer buldu.

Başkent Üniversitesi: Sağlık bilimleri ve mühendislik alanlarındaki başarısıyla tanınan Başkent Üniversitesi, 52. sırada yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri