Türkiye'nin ilk beyin ve sinir cerrahlarından Prof. Dr. Hamit Ziya Gökalp'in adı Kliniğe verildi

Türkiye’nin ilk beyin ve sinir cerrahlarından, GATA’da Beyin ve Sinir Cerrahisi servisinin kurucusu Prof. Dr. Hamit Ziya Gökalp’in adı Ankara’da Koru Hastanesi Nöroşirürji Kliniği’ne verildi.

Türkiye’nin ilk beyin ve sinir cerrahlarından olan Prof. Dr. Hamit Ziya Gökalp’ın adı yetiştirdiği öğrencileri tarafından Ankara Koru Hastanesi Nöroşirürji Kliniği’ne verildi. Açılışta konuşan Koru Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Biri, Prof. Dr. Gülşah Bademci’nin anısını yaşatmak istediğini ve bu teklifi sunduğunu ileterek, ‘’Hocamızı ismini yaşatmaya yönelik bu arzusu, bizim tarafımızdan çok sıcak karşılandı. Özellikle de Gökalp ailesinin bu konuyu kabul etmeleri için de teşekkür ediyorum. Ben hocamızın bu kurum ayakta kaldığı sürece ismini yaşatacağımız konusunda hiç şüphenizin olmamasını temenni ediyorum’’ şeklinde konuştu.


‘’TÜRKİYE CUMHURİYETİ SEVDALISI BİRİ OLARAK EĞİTİME VE ÖĞRETİME ÇOK ÖNEM VEREN BİRİYDİ''
Prof. Dr. Hamit Ziya Gökalp’in oğlu Münip Gökalp ise, '’Beyin cerrahisine hayatını vakfetmiş, Türkiye Cumhuriyeti sevdalısı biri olarak eğitime ve öğretime çok önem veren biriydi. Akademik kariyerini çok önemseyen biriydi. Onlarca, belki yüzlerce doktor yetiştirmiş olmanın gururunu taşıyan biriydi. Yetiştirdiği öğrenciler bugün Türkiye’de çok önemli yerlere gelmiş, çok başarılı cerrahlar. Böyle bir vefa örneğinin sergilenmesi ve bu kliniğe adının verilmesi hakikaten çok gurur verici bir şey” dedi.

‘’BİZİM İÇİN GURUR KAYNAĞI'’

Prof. Dr. Hamit Ziya Gökalp’ın öğrencisi olan Prof. Dr. Gülşah Bademci, Koru Ankara Hastanesi Prof. Dr. Hamit Ziya Gökalp Nöroşirürji Kliniği'ne yeni spektrumlar eklendiğini dile getirerek, “Özellikle beyin tümörleri ve kanamaları, omurga ameliyatları, skolyozlar, enstrümanlı ameliyatlar, dejeneratif hastalıklar, bel kaymaları, omurga tümörleri yanı sıra 'Gamma Knife' uygulamalarımız da mevcuttur. Bu şekilde yeni kliniğimizde daha kombine bir şekilde devam edeceğiz. Beni yetiştiren hocamın isminin çalıştığımız hastanede yaşaması bizim için bir gurur kaynağı. Aynı zamanda da kliniğimizde çok değerli uzman arkadaşlarımızla çok kombine bir şekilde çalışma hayatı planlıyoruz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri