Türkiye'nin yeni yüzyılında kadınlar sahnede

Ankara'da düzenlenen Cumhuriyet'in 100. yılına özel resepsiyonda konuşan iş kadını Gül Yürek Balta, Türkiye'nin yeni yüzyılında kadınların daha fazla sorumluluk üstleneceğine inandığını söyledi.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Mersin Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin Yönetim Kurulu Başkanı ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK)’nun da yeni dönemde İLK ve TEK kadın üyesi olan Balta, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin nüfusunun yarısının kadın olduğunu ve bu nüfusun ne kadar güçlü olduğunu hep birlikte gördüklerini söyledi.

TÜRKİYE’NİN YENİ YÜZYILINDA KADIN-ERKEK OMUZ OMUZA

Balta, "Türkiye'nin yeni yüzyılında artık gerçekten sahnede kadın erkek omuz omuza. Türkiye'nin güçlü kadınlarıyla artık çok daha fazla bunun içinde olabiliriz. Biz kadınlar olarak ülkenin nüfusunun yarısıyız ve artık o nüfusun ne kadar güçlü bir nüfus olduğunu hep birlikte görüyoruz. Bugün bir çok ilki başarmış kadınlarımızla bir arada olmaktan büyük gurur duyuyorum. Hakikaten çok güçlü bir Türkiye'ye doğru hep birlikte adım atıyoruz. Kadın-erkek omuz omuza birlikte çalışıyoruz. Bu bağlamda hep birlikte çok daha güzel bir yüzyıl olacak inşallah." ifadelerini kullandı.

BÜTÜN TAVANLARI KIRDIK

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin ne kadar anlamlı ve önemli olduğunun altını çizen Balta, "Maalesef biz tavan sendromunda çok uzun takılmışız. Oradan buraya bakacak olursak. Ama şimdi çok daha güçlü adımlarla ilerliyoruz. Hakikaten gurur duyuyorum. Muhteşem ve çok başarılı kadınlarımız var. Bütün tavanları da kırmışız." dedi.

POZİTİF AYRIMCILIĞA İHTİYAÇ VAR

Pozitif ayrımcılığa hala ihtiyaç duyulduğunu belirten Balta, "Ben gerçekten pozitif ayrımcılıktan faydalanmamış bir kadın olarak bu konuda çok savaş verdim. Hakikaten uzun yıllar tırnaklarımla kazıyarak adım adım buralara gelmek durumunda kaldım. Onun için de dünyanın her yerinde aslında hala kadın pozitif ayrımcılığına ihtiyaç var. Ülkemizde de bu artık çok önemli bir noktaya geldi. Bugünkü programımızda da görüyorsunuz, özellikle Ankara'da ne kadar gurur verici bir tablo var. Tabi daha kırsal yerlerde kadının maalesef bu kadar sahneye çıkabildiğini göremiyoruz ama Ankara'da bugün bu kadar çok güçlü kadınla bir arada olmaktan çok mutluluk duyuyorum." diye konuştu.
Balta, sözlerini şöyle tamamladı: "Ankara'nın önde gelen başkanlarımıza, beyefendilere de teşekkür borçluyuz. Burada her biri tek tek destek mesajlarını çok ince bir şekilde verdiler ve bizleri de yalnız bırakmadılar. Sağ olsunlar. İnşallah darısı ülkemizin dört bir yanında kadınların arkasında erkekler, erkelerin arkasında ise kadınlar ile birlikte daha iyi bir yüzyıla gidiyor olacağız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri