TUSAŞ'a saldırı sonrası savunma sanayii 'tek yürek' oldu

TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısının ardından savunma sanayii tek yürek oldu.

SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda tüm led ekranlara Türk bayrağı yansıtılarak birlik ve beraberlik mesajı verildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Hain teröristler bizi durduramayacak” derken, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak ve Suriye’de 47 terör hedefinin imha edildiğini açıkladı.

Türkiye’nin en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul’un Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlediği fuarın üçüncü günü, TUSAŞ’a yönelik saldırının gölgesinde başladı. Güvenlik önlemleri artırılırken, akreditasyonsuz basın mensuplarının girişine izin verilmedi.

"SON TERÖRİST YOK EDİLENE KADAR MÜCADELE SÜRECEK"

TUSAŞ standı önünde yapılan anma törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır ile Milli Savunma Bakanı Güler katıldı. Bakan Güler, “Acımız büyük ancak terörle mücadelemizde kararlılığımız tam. Son terörist yok edilene kadar mücadele sürecek. 29’u Irak, 18’i Suriye’de olmak üzere 47 terör hedefi vuruldu.” dedi.

"TAM BAĞIMSIZLIK İDEALİMİZDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Bakan Kacır ise yaptığı konuşmada, “Bu hain saldırı bağımsızlık yürüyüşümüzü hedef aldı, ancak bizi durduramayacaklar. Tam bağımsızlık idealimizden asla vazgeçmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“TUSAŞ’A YAPILAN HAİN SALDIRIYI LANETLİYORUZ"

Fuar alanındaki tüm ekranlar Türk bayrağıyla donatılırken, başta Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), ASELSAN, BAYKAR, HAVELSAN, ROKETSAN gibi birçok savunma sanayi firması saldırıyı kınadı. BMC de açıklamasında, “TUSAŞ’a yapılan hain saldırıyı lanetliyoruz. Savunma sanayimizi hedef alan bu alçak saldırılar amacına ulaşamayacak.” denildi.

Ukrayna, Pakistan, Bulgaristan ve ABD gibi ülkeler de fuardaki stantlarında Türk bayrağı görselleri kullanarak Türkiye'ye desteklerini gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri