Ücretsiz sağlık taraması hizmeti vatandaşın ayağına geliyor

Altındağ'da sağlık hizmetleri vatandaşların ayağına geliyor. Altındağ Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Geriatri Bilim Dalı iş birliğiyle başlatılan “Sağlıklı Yaşlanma Taraması” projesi, Altındağ'da yaşayan 40 yaş üstü bireyler için hizmet vermeye başladı.

Altındağ Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Geriatri Bilim Dalı’nın ortaklaşa yürüttüğü “Sağlıklı Yaşlanma Taraması” programına ilgi yoğun oldu. İbn-i Sina Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Can Kurtipek ve Ankara Üniversitesi İç Hastalıkları ve Geriatri Uzmanı Doç. Dr. Volkan Atmış’ın öncülüğünde ücretsiz olarak gerçekleştirilen bu detaylı tarama, ilk olarak Beşikkaya Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’nde başlatıldı ve diğer Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri’nde de devam edecek.

Sağlıklı yaşlanma taraması kapsamında, katılımcılar fiziksel muayeneden geçirilirken; kan ve EKG tetkikleri, vücut kitle indeksi ölçümleri, yürüme analizi, beslenme analizi, psikiyatrik ve zihinsel değerlendirmeler, uyku analizi gibi birçok sağlık kontrolünden faydalandı. Ayrıca aşılama durumları gözden geçirilirken, kullanılan ilaçların birbirleriyle uyumuna dair değerlendirmeler de yapıldı. Taramaların ardından, elde edilen sonuçlara göre gerekli müdahaleler ve yönlendirmeler sağlandı.

"ADETA HASTANE DÜZENİ OLUŞTURDUK"

Halk sağlığı çalışmalarına büyük önem verdiklerinin altını çizen Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, “Sağlık asla ihmal edilmemesi gereken bir konu. Altındağ Belediyesi olarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliğiyle, Altındağlı vatandaşlarımız için detaylı bir sağlık taraması düzenledik. Doktor ve hemşirelerimiz gelirken tüm ekipmanlarını, kullandıkları cihazları da yanlarında getirdiler. Adeta hastane düzeni oluşturduk. Gereken tüm tetkikler yapıldı. Vatandaşlarımız tüm bu hizmetlerden ücretsiz olarak faydalandı” dedi.

Başkan Tiryaki, sağlıklı yaşlanma taramasının, diğer Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerinde devam edeceğini, isteyen tüm Altındağlı vatandaşların bu hizmetten ücretsiz olarak faydalanacağını da sözlerine ekledi.

"DEVAMI GELSİN”

Sağlık taramasına annesi, babası ve eşiyle birlikte ailece katılan Talip Ocak (42), “Detaylı bir sağlık taraması yapıldı. İstenilen tüm tetkikleri ve taramaları yaptırdım. Aklımda bazı soru işaretleri vardı. Onları gidermek için bu sağlık taramasına katılmak istedim. Ücretsiz sağlık taraması hizmetinden çok memnun kaldım. Bu uygulama için Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Bu tarz sağlık taramaların devam etmesini istiyoruz” dedi.

“HİZMET AYAĞIMIZA GELDİ”

Şeker ve tansiyon hastası olduğunu söyleyen Tülin Bilgin (70), “Taramaya gelirken kullandığım ilaçları da yanımda getirdim. 4 tane ilaç kullanıyorum. Hastanede verilen sağlık taraması hizmetleri ayağımıza kadar geldi. Yaşlılıktan ötürü kimi zaman hastaneye gitmekte güçlük çekiyoruz. Gereken tüm tetkikleri yaptırdım. Sağlık taramasından çok memnun kaldım. Böyle hizmetlerin olduğunu görmek bizleri çok mutlu ediyor. Bizi bu hizmetlerle buluşturduğu için Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri