Ud tutkunu Zeynel Abidin Topal, müziğin izinde olmaya devam ediyor

Sokakta ud çalan ve ud çalmayı öğrenmeye başladıktan sonra koro çalışmalarına yönelen Zeynel Abidin Topal, "Sevdiğim bir şey yapayım istedim. Kendime de sordum ne yapayım diye? İlk aklıma gelen müzik oldu." diyerek müzik tutkusunu anlattı. Topal, uzun yıllar korolarda yer alarak kendini geliştirmek adına haftada 13 koroya katıldı.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Zeynel Abidin Topal, müzik tutkusuna 2006 yılında başladı ve o günden bu yana dur durak bilmeden öğrenmeye devam ediyor. 2006 yılında haftada bir saat olmak üzere 24 saatlik bir kursla müzik dünyasına adım atan Topal, hâlâ öğrenme sürecinin içinde olduğunu ifade etti. Hafta sonları Batıkent Meydan’da, cuma günleri ise Batıkent metro durağının aşağısında müziğini icra etmeye devam ediyor.

Korodan arkadaşlarının teklifiyle koro şefliği yapmaya başlayan ve Ankara'da birçok koro çalıştıran Topal, ilerleyen zamanlarda beste yapma tutkusunu keşfetti. Konservatuvar eğitimini evde kendi çabalarıyla tamamlayan ve bestelerini TRT'nin repertuvarına sokan sanatçı, TRT'den beklediği desteği görmeyince sokak müziğine yöneldi.

SOKAK MÜZİĞİNE SAYGINLIK BEKLİYOR

Pandemiden önce Tunalı Hilmi, Bahçelievler 7. Cadde ve Kuğulu Park gibi Ankara'nın farklı noktalarında müzik icra eden Topal, sokak müziğinin daha saygın bir yerde olmasını arzuluyor.

Zeynel Abidin Topal, "Sokak müziğimizde sokak müziği yapan çocuklar bir ellerinde sigara bir ellerinde bira çok uygunsuz çok kötü durumdalar." dedi. Topal, kendisinin şık giyinmesinin ve müziğini her koşulda yapmasının, işine ve topluma duyduğu saygının bir yansıması olduğunu belirtti.

"Türkiye'nin neresine gitsem udumla gidiyorum gittiğim her mekânda müzik yapıyorum. Her mekân her yer neresi olursa olsun bir yerden kovsalar öbür tarafa gidiyorum gene yapıyorum. Nefes aldığım sürece bu işten dönmek yok." şeklinde konuşan Zeynel Abidin Topal, müziğe olan sevdasını ve kararlılığını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri