Ulucanlar Cezaevi ziyaretçi akınına uğradı

Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde duygusal anlar yaşandı. 12 Eylül 1980 darbesinin yıldönümü dolayısıyla, Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde düzenlenen etkinlikler yoğun ilgi gördü.

Altındağ Belediyesi'nin restore ederek müzeye dönüştürdüğü cezaevi, darbenin 44. yılında hafızaları tazeleyen çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yaptı. Hem anılar hem de yaşanan acılar bu etkinliklerle yeniden gündeme taşındı.

Program kapsamında, müzeye anlamlı bir bağış yapıldı. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'na ait bir takım elbise, manevi oğlu Gökhan Bozbıyık tarafından Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ne bağışlandı. Bu değerli hatıra, bundan böyle müzede sergilenecek.

Bir diğer etkinlikte, 2015 yılında Ulucanlar Cezaevi’nde çekilen "Kafes" filminin özel gösterimi yapıldı. Film, izleyicilerden büyük beğeni toplarken, izleyenler duygu dolu anlar yaşadı. Etkileyici sahneleriyle dikkat çeken film, izleyicilerde derin izler bıraktı.

Bunun yanı sıra, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlisi Barış Konor'un, Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde 300 mumla yaptığı gece ışıklandırmasıyla çektiği fotoğraflar da sergilendi. "Işığında Yananlar" isimli bu fotoğraf sergisi, ziyaretçilerden tam not aldı ve büyük ilgi gördü.

Müzede, Türk siyasi tarihine dair pek çok önemli hatıra gözler önüne serildi. 12 Eylül’ün yıl dönümü vesilesiyle müze, yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçiler müzeye büyük ilgi gösterdi, bu da müze önünde uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri