Uluslararası Kent Tiyatro Festivali "KentFest Etimesgut" başladı

Etimesgut Belediyesi tarafından 11-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan "Kentfest 1. Uluslararası Tiyatro Festivali Etimesgut" bando gösterisiyle sahne aldı.

Festivalin açılışı, Etimesgut Belediyesi önünde yapılan gösteriyle başladı. Saat 19:00’da 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi'nde düzenlenen kokteylle açılış etkinliği devam etti. Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, kokteyl sırasında davetlilerle birebir ilgilenerek sohbet etti. Saat 20:00’de ise Haldun Taner'in yazdığı, Erdal Ozan Metin'in uyarlayıp yönettiği "Vatan Kurtaran Şaban" oyunu sahnelendi.

"FESTİVALİN İLK GÜNÜ TAM KAPASİTEYLE GEÇTİ!"

750 kişilik 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi, festivalin açılış oyunu ile dolup taştı ve seyircilerden büyük beğeni aldı. Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, eşi Elvin Beşikçioğlu ve birçok davetli etkinlikte yer aldı. Festivalin eş sanat yönetmenleri Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran, açılış konuşmalarında kentin kültürünü ön plana çıkarmak için bu festivali düzenlediklerini vurguladılar.

"BİR UMUT VERİN, DÜNYALARI DEĞİŞTİRELİM!"

Övül Avkıran, medeni yaşamın sanat ve kültürle mümkün olduğuna dikkat çekerek, "Değişim ve dönüşüm ancak vizyon sahibi yöneticilerle gerçekleşir. Kültürü koruyamazsak, gelecekte yetişecek nesillerin hafızasını da kaybetmiş oluruz," dedi. Kentin kültürünü inşa etmenin herkesin sorumluluğu olduğunu belirtti.

"POLİTİK OLUP, POETİK ÜRETTİK!"

Kent Tiyatrosunun kurucu Genel Sanat Yönetmeni Erdal Beşikçioğlu, ilçede kültürü konuşmanın önemine değindi ve katılımcılara teşekkür etti. "Tiyatro Festivalimizi, Kent Kültürünü Ankara ile buluşturarak başlatıyoruz," ifadelerini kullandı.

Festivalin ilk günü, "Vatan Kurtaran Şaban" oyununun prömiyeriyle sona erdi ve büyük beğeni topladı.

"KENT TİYATROSU 25 YIL SONRA SEYİRCİSİYLE BULUŞTU!"

Erdal Beşikçioğlu, genç oyunculara destek vererek seyirciden iyi bir performans beklediğini söyledi. Festival, 26 Ekim’e kadar sürecek ve 8 farklı ülkeden gelen sanatçıları ağırlayacak. "Etimesgut KentFest" kapsamında ünlü yönetmen Theodoros Terzopoulos’un "Alarme" adlı eserinin yanı sıra Portekizli yönetmen Tiago Rodrigues’in "Antony and Cleopatra" gibi önemli yapımlar yer alacak. Ayrıca, TorkDance'in "SIR" ve Brezilyalı koreograf Vania Vaneau'nun "BLANC" gösterileri de sanatseverlerle buluşacak!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri