Varlık Mahalle Muhtarı Bahar Ak sitem etti: "Sadece mahalle değil, memleket şikayetlerim var"

Ankara'nın Yenimahalle ilçesine bağlı Varlık Mahalle Muhtarı Bahar Ak, mahallesinin sorunlarına çözüm arıyor. Muhtarlıkta ilk dönemini icra eden Ak, güvenlikten altyapı sorunlarına kadar birçok konuda beklentilerinin karşılanmadığını dile getirdi.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara'nın Yenimahalle ilçesine bağlı Varlık Mahallesi'nde ilk dönem görev yapan Muhtar Bahar Ak, mahallesinin yıllardır çözüm bekleyen sorunlarını ve ülke genelindeki sıkıntıları dile getirdi. Güvenlik, altyapı, ulaşım gibi temel konularda yaşanan eksikliklerin çözülmediğini vurgulayan Ak, hizmet alamadığı takdirde ikinci dönem aday olmayacağını söyledi.

"ETLİK ŞEHİR HASTANESİ AÇILDIKTAN SONRA MAHALLEMİZ OLUMSUZ ETKİLENDİ"

Varlık Mahallesi’ndeki sorunlar arasında ilk sırada güvenlik problemleri yer alıyor. Etlik Şehir Hastanesinin açılmasıyla mahalleye dışarıdan gelen insanların oluşturduğu güvenlik tehlikelerine dikkat çeken Ak, "Mahallemizde eskiden bir mahalle kültürü vardı, ancak hastanenin açılmasıyla bu düzen bozuldu. Dışarıdan gelen tekinsiz kişiler mahallede huzursuzluk yaratıyor. Geçtiğimiz günlerde parkta duş alan bir şahıs gördük, müdahale ederek gereken işlemleri yaptık." dedi. Bunun yanı sıra hastanenin altyapısının da mahalleye zarar verdiğini vurgulayan Ak, "Hastanenin logarları mahallemize bağlandı, her yağmurda sel baskını yaşıyoruz ve hastanenin atıkları mahallemize akıyor." diye konuştu.

GÜNDÜZ PAZAR YERİ, GECE MÜZİKOL

Güvenlik sorunlarının sadece hastane çevresiyle sınırlı olmadığını belirten Ak, mahalledeki pazar yerinin gece saatlerinde alkol tüketilen ve rahatsız edici davranışların sergilendiği bir alana dönüştüğünü söyledi. "Geceleri burada alkol alan ve yüksek sesle müzik dinleyen gruplarla karşılaşıyoruz. Geçenlerde burada bir grup dans ediyordu, adeta bir müzikol gibiydi" diyen Ak, bu alanın gençler için spor sahası olarak kullanılması için kaymakamlıktan onay beklediğini söyledi. Spor aktivitelerinin gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutacağına inanan Ak, "Bu alanı spor sahasına dönüştürebilirsek hem güvenliği artırmış oluruz hem de gençler için bir sosyal alan yaratmış oluru." şeklinde konuştu.

"MAHALLEMİZİ DIŞARIYA BAĞLAYAN TEK ÜST GEÇİTTE ASANSÖR YOK"

Mahalledeki ulaşım sorunlarına da dikkat çeken Ak, sorunları şu şekilde anlattı: "Mahallemizde hiç otobüs durağı yok. Yaşlılar ve tüm sakinler metroya ulaşmak için ring servislerini bekliyor. Ankamall ile Varlık Mahallesi'ni birbirine bağlayan bir üst geçidimiz var, bu üst geçitte asansör bulunmadığından bebekli aileler, yaşlılar ve engelli vatandaşlar burayı kullanamıyor. Bu üst geçide asansör talebinde bulundum, ancak süreli bir ret cevabı ile karşılaştım. Mahallemizi dışarıya bağlayan tek üst geçit bu durumda işlevsiz hâle geldi diyebilirim. İmza topladık ve dilekçe yazdık, çünkü Çınar Konutları'ndaki çocuklar dışarı çıkamıyor; yol çok geniş ve araçlar çok hızlı geçiyor. Ayrıca hastanenin yoluna bağlandığı için bu yol kazaya sebebiyet verebilecek tehlikede. Yollara kasis talebinde bulundum, ancak bu talebim de hiçbir şekilde onaylanmadı."

TASARRUF TEDBİRLERİ BELEDİYELERİ ZORA SOKTU

Hükümetin aldığı tasarruf tedbirlerinden dolayı birçok hizmetin aksadığını dile getiren Ak, "Belediyelerimiz bu tedbirlere uymak zorunda kalıyor. Böyle durumda bazı aksamalar da yaşanıyor." dedi.

Ak, muhtarlığın elektrik, su ve doğal gaz faturalarını kendi cebinden karşıladığını ifade ederek, "Asgari ücret alıyoruz ama bu görevi yürütmek için asgari ücretin çok daha fazlasını harcıyorum." diye konuştu.

Ak, mahallesi tarafından çok sevilmesine rağmen böyle devam ederse ikinci dönem kesinlikle aday olmayacağını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri