Yakup Odabaşı, işçi çıkarma eleştirilerine cevap verdi: "Personelin adı var kendi yok"

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Ankara’nın Başkent Oluşunun 101. Yıl Dönümü Resepsiyonu'nda anadolugazete.com.tr'nin sorularını yanıtladı. Odabaşı, belediyeden çıkartılan işçi eleştirilerine yönelik olarak "Personelin adı var ama kendi yok. Bankamatik memuru gibi çalışanlar vardı." dedi. İlçedeki başıboş köpek sorunu hakkında da konuşan Odabaşı, CHP Lideri Özgür Özel'in 'Bizim belediyeler yasayı uygulamayacak" sözlerine yanıt verip "Kanun neyi emrediyorsa onu yaparız." diye konuştu.

ÖZEL HABER: BERAT TEMİZ

Ankara’nın Başkent oluşunun 101’inci yılı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve eşi Nursen Yavaş'ın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Özel bir otelde düzenlenen resepsiyona milletvekilleri, büyükelçiler, ilçe belediye başkanları, STK'lar ile basın mensupları katıldı.

Resepsiyona katılan isimlerden Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, anadolugazete.com.tr Yazı İşleri Müdürü Adem Yavuz Irgatoğlu ve Editör Berat Temiz'in sorularını yanıtladı. Odabaşı, belediyede iş hakları feshedilen işçiler ve ilçedeki başıboş köpek sorunu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"PERSONELİN ADI VAR AMA KENDİ YOK!"

Başkan Yakup Odabaşı, belediyeden çıkartılan işçiler için üç gerekçe öne sürerek şunları kaydetti: "Bazı personelin adı var ama nerede ne iş yaptığını kimse bilmiyor. İkinci husus ise rotasyona tabi olan arkadaşlarımız iş beğenmeyip akrabalarını aratıyor. Bizi arayanlar 'Benim yakınımı, akrabamı niye oradan alıp buraya verdiniz?' şeklinde sitemde bulunuyor. Ben böyle bir şey görmedim! Üçüncü konu da askeriyede olduğu gibi 'usta asker, acemi asker' mantığı ile eski işçiler yeni işçilere baskı uyguluyor. İşçi kadrosunda olan haftada 5 gün çalışıp daha yüksek maaş alıyor, taşerondan kadroya geçenler ise haftanın altı günü çalışıp daha düşük maaş alıyor. Bazı kadrolu işçiler 'iş yapmayıp maaş alayım' anlayışında. Bazı çalışan arkadaşlarımız sabahtan akşama kadar bilgisayar başında oyun oynayarak vakit geçiriyor. Biz işçinin alın terini korumak zorundayız. Belediyenin bütçesini verimli kullanmakta kararlıyız. Burada herkesin hakkı var. Kimseye haksız bir uygulama yapmadık."

"KÖPEK SORUNU 1 GÜNDE YA DA 1 AYDA ÇÖZÜLMEZ"

Gölbaşı'ndaki başıboş köpek sorunun bir günde veya bir ayda çözülecek bir konu olmadığını söyleyen Başkan Yakup Odabaşı, "Zarar veren hayvanları tespit edip toplamaya çalışıyoruz. Bu sefer hayvanseverler rahatsız oluyor 'Niye topluyorsunuz?' diye tepki gösteriyor. Diğer taraftan da haklı olarak insanlar 'Parkta yürüyemiyoruz, çocuklarımız okuldan gelirken sıkıntı çekiyoruz' diyor. Şimdi hangisini yapalım? Hiç kimse birisi zarar görsün istemez. Bu yüzden toplayınca köpekler bir zarar görmüyor, alıyoruz onları barınağa götürüyoruz. Hayvanseverlerin bundan rahatsız olmasını anlamak mümkün değil" dedi.

"YASA NE DİYORSA ONU YAPARIZ"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in sahipsiz hayvanlara yönelik kanun hakkındaki sözlerini hatırlatmamız üzerine değerlendirme yapan Odabaşı, dikkat çeken ifadeler kullandı.

"Sayın Genel Başkan'ın 'Bizim belediyelerimiz bu yasayı uygulamayacak' sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz sorumuza Başkan Yakup Odabaşı şu cevabı verdi: "Sayın Özgür Özel'in kendi görüşüdür. Bizim işimiz siyasi değil, toplumun yararına bir şey varsa onu yapmaya çalışıyoruz. Biz yasa ne diyorsa onu yaparız. Köpeklere zarar verilmiyor, alıp barınağa bırakıyoruz. Kimse yakını, eşi, dostu zarar görsün, ısırılsın istemez!"

"GÖLBAŞI GEÇİŞ ROTASI, BIRAKANLAR VARDIR"

Gölbaşı'ndaki bazı mahallelere başıboş köpeklerin bırakıldığı iddiasına yanıt veren Başkan Odabaşı, "Gölbaşı şehirlerarası geçiş rotası, bu yüzden sahipsiz köpekleri buraya bırakanlar oluyordur. Biz tespit ettiğimiz köpekleri alıp barınaklara götürüyoruz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri