Yapay zekâ ile Mansur Yavaş'a bunu da yaptılar!

Yapay zekâ kullanımı ile birçok siyasetçi ve tanınmış kişiyi taklit edenler bu sefer de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedeflerine aldı.

Yapay zekânın geldiği son noktada birçok kişinin sesi taklit edilerek dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunuluyor. Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesini taklit ederek yatırım tavsiyesinde bulunan yapay zekâ kullanıcıları bu sefer de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda öneli bir uyarı yapıldı. ABB'den yapılan "ÖNEMLİ DUYURU!" başlıklı paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ın yapay zekâ yöntemiyle sesinin taklit edildiği ve görüntüsünün kullanıldığı sahte reklamlar yayınlandığı tespit edilmiştir. Vatandaşlarımızı aldatmak üzere yapılan bu videoların ve reklamların gerçekle hiçbir ilgisi bulunmamakta olup bu tarz art niyetli girişimlere itibar etmemenizi önemle rica ederiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri