Yeni Ankara Adalet Sarayı nerede? Yeni Ankara Adalet Sarayı’na nasıl gidilir? Yeni Ankara Adalet Sarayı’nın temeli atıldı mı?

Ankara’daki yargı hizmetinin daha hızlı işleyebilmesi için başlatılan Yeni Ankara Adalet Sarayı projesinin tüm zemin çalışmaları hazırlandı. Peki 19 Eylül günü temeli atılacak olan Yeni Ankara Adalet Sarayı nerede inşa edilecek? Yeni Ankara Adalet Sarayı hangi ilçede? Yeni Ankara Adalet Sarayı’na nasıl gidilir? İşte detaylar…

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni Ankara Adalet Sarayı'nın temelinin 19 Eylül Perşembe günü düzenlenecek törenle atılacağını duyurdu. Tunç, projesi ve zemin çalışmaları tamamlanan adalet sarayının, modern yapısı ve çevre dostu teknolojileriyle Türkiye'de yargı hizmetlerinde yeni bir dönemi başlatacağını belirtti.

Ankara'daki yargı hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi için önemli bir adım olan projenin, 3 yıl içinde tamamlanmasının planlandığını vurgulayan Tunç, başkentte halihazırda 6 ayrı binada sürdürülen yargı hizmetlerinin bu yeni saray ile daha kaliteli ve etkili bir şekilde sunulacağını ifade etti.

İnşa edilecek olan yeni Ankara Adalet Sarayı'nın 745 bin 900 metrekare kapalı alanıyla dünyanın en büyük adalet sarayı olacağını belirten Tunç, yüksek katlı binalar yerine yatay mimariyle inşa edileceğini aktardı.

Yeni adalet sarayında bin 382 hakim ve Cumhuriyet savcısı odası, 588 duruşma salonu, 4 bin 180 araçlık otopark ve 610 kişilik konferans salonu bulunacak.

YENİ ANKARA ADALET SARAYI NEREYE YAPILACAK?

Yeni Ankara Adalet Sarayı, Yenimahalle ilçesinde bulunan eski MİT arazisinin 250 dönümlük kısmına yapılacak.

YENİ ANKARA ADALET SARAYINA NASIL GİDİLİR?

Yeni Ankara Adalet Sarayı’na ulaşım metro, otobüs ve dolmuşlarla sağlanabilir. İşte Yeni Ankara Adalet Sarayı’na 297-7, 502, 608, 202, 242 numaralı otobüsler Yeni Ankara Adalet Sarayı yakınlarından geçiyor.

Metro ile ulaşım sağlayanlar için, Koru – Törekent metrosu hattını üzerinden Demetevler ve İvedik duraklarını kullanarak Yeni Ankara Adalet Sarayı’na ulaşım sağlayabilirler.

Diğer yandan,

297-7, (Öho) Mutlu Mh.-Batikent,
202, İVedik Metro - Yenimahalle,
242, Demetevler Metro - 25 Mart Mh.,
501, Akıncı - Sıhhıye,
502, Kahramankazan-Sihhiye (Tokiden Başlar),
504, Yenikent-Sihhiye,
505, Sincan-M.Aksoy Sk.-Sihhiye(1.Hat) 11481 Nolu Duraktan Başlar,
510, Sincan-Sihhiye,
514, Çimşit - Sıhhiye,
515, Fatih - Sıhhiye,
520, Fatih (Gop) - Sıhhiye,
523, Sincan-Polatli 2.Cd.-Sihhiye,
525, İMam Hatip - Sıhhiye,
533, Elvankent-İStanbul Yolu-Sihhiye,
535, Etimesgut - Ulus,
536, Etimesgut-Suvari Mh.-Sihhiye,
539, Sincan-Siyahlale Sokak-Polatli 2.Cadde-Sihhiye,
540, Eryaman-Sihhiye,
547, Topçu Mahallesi-Ulus-Sihhiye,
557, Yenikent - Ortapınar Toki - İLksan Toki – Sıhhiye

Numaralı otobüsler Yenimahalle bölgesinden geçer. Bu otobüsler kullanılarak Yeni Ankara Adalet Sarayı yakınlarına ulaşım sağlanabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri