Yeni Ankara Adalet Sarayı'nın açılışı için tarih verildi: Dünyanın en büyüğü olacak

İnşaatı tamamlandığında dünyanın en büyük adalet sarayı olacağı açıklanan Yeni Ankara Adalet Sarayı'nın temeli, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katıldığı törenle atıldı. Bakan Kurum, yeni adalet sarayının inşasının 2027 yılının ilk yarısında tamamlanacağını duyurdu.

Ankara'da 6 farklı noktada sürdürülen sürdürülen yargı hizmetleri tek çatı altında toplanıyor. Projesi ve zemin çalışmaları tamamlanan Yeni Ankara Adalet Sarayı'nın temeli, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katıldığı törenle atıldı. Dünyanın en büyük adalet sarayı olacağı açıklanan Yeni Ankara Adalet Sarayı'nın bitiş tarihi de açıklandı.

2027'DE HİZMETE AÇILACAK

Yenimahalle ilçesinde bulunan eski MİT arazisine yapılacak Yeni Ankara Adalet Sarayı'nın temel atma töreninde konuşan Bakan Murat Kurum, "Türkiye’nin en geniş kapsamlı adliye binamız burada olacak. Yeni adalet sarayını 2027 yılının ilk yarısında tamamlanarak ülkemize armağan edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kurum, "Yeni adalet sarayımız Ankara’da dağınık vaziyetteki yargı binalarını aynı çatı altında birleştirecek, adalet hizmetini hızlandıracak, yargı çalışanlarımızın iş yükünü azaltacaktır" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, temel atma töreninde yaptığı açıklamada Yeni Ankara Adalet Sarayı'na verdiği destek nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Tunç, "Ankara Adalet Sarayımızın yatırım programına alınmasından, projelendirilmesine kadar başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yeni binada bin 382 Hakim ve Cumhuriyet Savcısı odası, 588 duruşma salonu, 4 bin 180 araçlık otopark ve 610 kişilik konferans salonu bulunacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri