Yeni eklenecek duraklarla Mamak ulaşımı rahat edecek

Mamaklılar, ilçede planlanan 8 duraklı metro hattına ek olarak Üreğil ve Şahapgürler istasyonlarının da dahil edilmesini talep ediyor.

Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı ve Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi Hamza Can, yıllardır beklenen Mamak metro hattının ihale aşamasına gelmesinden büyük heyecan duyduklarını belirtti. "Çeyrek asırdan beklenen Mamak metro hattının ihale aşamasına gelmesi bizleri heyecanlandırdı. Hat 7,4 kilometre ve 8 duraktan oluşacak. Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ) ile Dikimevi arasında çalışan ANKARAY hattına entegre edilecek. Dikimevi-Natoyolu hattı Abidinpaşa, Aşık Veysel, Tuzluçayır, General Zeki Doğan, Fahri Korutürk, Cengizhan, Akşemsettin ve Natoyolu olmak üzere 8 ayrı istasyondan oluşacak" ifadelerini kullandı.

İKİ YENİ İSTASYON 200 BİN NÜFUSA HİZMET VERECEK

Mamak'ın 700 binden fazla nüfusu olan bir ilçe olduğunu vurgulayan Hamza Can, toplu taşımaya önemli katkı sağlayacak bu metro hattına iki yeni istasyon eklenmesi gerektiğini savundu. Can, "Şimdi bizler bu hizmete iki yeni metro istasyonu eklenmesini istiyoruz. Üreğil istasyonunun eklenmesi TOKİ’de ikamet insanlarımız yararlanacaktır. Şahapgürler İstasyonunun da eklenmesi, Şahapgürler, Yeşilbayar ve Kayaş civarında yaşayan yaklaşık 200 bin nüfusa hizmet etmek anlamına gelecektir. Bu iki istasyonun yapılmaması belki de bu mahallelerimize bir çeyrek asır daha, belki de daha fazla metronun gelmemesi anlamına gelmektedir" şeklinde konuştu.

METRO İLE MAMAK'IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Mamak’ın toplu taşıma geçmişine değinen Hamza Can, 1925 yılında hizmete giren Kayaş-Sincan banliyö hattının 1972’de elektriklendirildiğini ve 2018’de Başkentray'ın devreye alınarak bölgenin gelişimine katkı sağladığını ifade etti. "12 Nisan 2018'de hizmete giren Başkentray, banliyö hattının yerini aldı ve bölgenin kalkınması ve gelişmesi sağlandı. Mamak Metrosunun biran önce yapılması, istasyon sayısının artırılması yıllarca ihmal edilen ilçemizin çehresini değiştirecektir. Mamak’ın toplu ulaşımı daha anlamlı hâle gelecektir" diyerek sözlerine son verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri