Yeni seyisler Ankara'da yetişecek

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile Türkiye Binicilik Federasyonu arasında 'Seyis eğitimi' anlaşması imzalandı.

Rektör Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu, imza töreninde, üniversitenin gençleri doğru metotlarla yetiştirme ve atçılık sektörüne donanımlı bireyler kazandırma hedefini vurguladı. Anlaşma, binicilik alanında eğitim programlarının geliştirilmesini amaçlıyor.

BELGELİ SEYİSLER YETİŞECEK

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu, Türkiye Binicilik Federasyonu ile yapılan protokolün, federasyon bünyesinde çalışan seyislere ileri seviye eğitim sağlamayı amaçladığını belirtti. Köseoğlu, projenin at bakımı, beslenme, eğitim ve sağlık konularında güncel bilgilerin paylaşılmasını hedeflediğini, aynı zamanda belgeli seyislerin yetiştirilerek binicilik sporunda at refahını artırmayı ve başarı elde etmeyi amaçladığını söyledi. Rektör, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, projenin başarılı olmasını diledi.

ALT YAPI KONULARINA ODAKLANILDI

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile yapılan iş birliğiyle gerçekleştirilen bir proje hakkında konuştu. Tuncer, projenin başlangıcından itibaren altyapı konularına odaklandıklarını belirtti. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi iş birliği ile seyisler, nalbantlar ve binicilik camiasındaki diğer görevlilere mesleki yeterlilik belgesi verme imkanına sahip olduklarını ifade etti. Tuncer, bu projenin binicilik camiası için önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, üniversite rektörüne ve hocalara teşekkür etti ve projenin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri