Yenikentlilerin ulaşım çilesi bitmiyor: "Saatlerce otobüs beklediğimiz oluyor"

Ankara Yenikent'te ulaşımı sağlayan belediye otobüsü sabah saatlerinde arızalandı. Yolcular dakikalarca yeni otobüs gelmesini bekledi. Uzun zamandır ulaşım sorunu yaşayan vatandaşlar yetkililere seslendi.

Ankara'nın ulaşımı en zor semtlerinden biri olan Yenikent'te vatandaşların ulaşım çilesi bitmek bilmiyor. Sabah saatlerinde Yenikent- Sincan arası sefer yapan 503 numaralı belediye otobüsü Dökümcüler Sanayii durağında arızalandı.

Arıza nedeni ile ilerlemeyen otobüste bulunan yolcuların başka bir otobüsle aktarma yapmaları istendi. İşe gitmek için belediye otobüsünü kullanan vatandaşlar, dakikalarca yeni otobüsün gelmesini bekledi.

Ankara'da EGO otobüslerinde yaşanan sorunların ardı arkası kesilmiyor. Sıcak havalarda otobüslerin klimalarının çalışmaması vatandaşı zorlarken en büyük sorun sefer sayısının az olması olarak öne çıkıyor.

İş çıkış saatlerinde Organize Sanayii Bölgesi durağında saatlerce Yenikent otobüsü bekleyen vatandaşlar, seferlerin az olması ve gelen otobüslerin tıklım tıklım dolu olmasından kaynaklanarak otobüslere binemediklerinden yakındı.

Yenikent'te EGO otobüsleri ile ulaşım sadece Sincan ve Sıhhıye'ye yapılabiliyor. Ulaşımın Kızılay ve Ulus tarafına yapılmaması vatandaşları aktarmaya zorlarken bütçelerini olumsuz etkiliyor.

Ulaşım mağdurlarından biri olan A.Z., "Yenikent'te gözle görülür bir ulaşım sorunu var. Seferlerimiz az, klimalar çalışmıyor, Yenikent içerisinde EGO kart dolum noktaları bulunmuyor, işe gidiş ve dönüşlerimizde sorun yaşıyoruz. İş çıkış saatlerimizde özellikle saat 16.00 ve 19.00 saatleri arasında Organize Sanayii Bölgesi durağında saatlerce otobüs bekliyoruz. Gelen otobüsler dolu oluyor binemiyoruz. Bazen otobüse binebilmek için 1 - 2 durak yürüyoruz. Sefer sayıları o saatlerde sıklaştırılabilir. Biz bu sorunu yıllardır çekiyoruz ve artık bir çözüm getirilmesini istiyoruz." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri