Yenimahalle Belediyesi 6 Şubat Depremlerinin yıl dönümünde tatbikat yaptı

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük hasara yol açarak 53 binden fazla vatandaşın ölümüne sebep olan deprem felaketinin yıl dönümünde Yenimahalle Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri, bir arama kurtarma tatbikatı düzenledi.

Yenimahalle Halide Edip Lisesi'nde gerçekleştirilen tatbikata Yenimahalle Belediyesi Arama Kurtarma (YENAR), Sivil Savunma Uzmanları Derneği (SISUD), AFAD, KURT-AR, ADAK ve BAKUT ekiplerinden oluşan 85 kişilik arama kurtarma personeli katıldı.

Tatbikatta, depremde hayatını kaybedenler için anma programının yanı sıra deprem öncesinde alınması gereken önlemler ve deprem sonrası kurtarma operasyonu da gerçekleştirildi.

ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Yenimahalle Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı yetkilileri, 6 Şubat depreminin ülke genelinde derin yaralar açtığını vurgulayarak, bu felaketin milletin birlik ve beraberliğine dönüştüğünü belirtti. Belediyenin tüm birimlerinin depremin hemen ardından bölgeye yardım için seferber olduğunu ve Sivil Savunma uzmanlığı olarak arama kurtarma ekibinin de ilk günden itibaren büyük çaba sarf ettiğini ifade etti. Depremin yıl dönümü dolayısıyla yaşanan acıların unutulmaması ve gelecekteki felaketlere hazırlıklı olunması amacıyla YENAR, SISUD, AFAD, KURT-AR ve BAKUT ekipleri olarak bir anma programı ve tatbikat düzenlediklerini belirtti. Ayrıca, depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşları rahmetle andıklarını ve ailelerine başsağlığı dilediklerini ifade ettiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri