Yenimahalle Belediyesi kreş ve gündüz bakımevlerine talep çok

Yenimahalle Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevleri Genel Koordinatörü Şirin Bayram, yeni dönem için önemli açıklamalarda bulundu. Şirin Bayram, 3-6 yaş aralığındaki çocukları kabul edeceklerini belirterek, biberondan ve bezden çıkmış, 36 ayı doldurmuş olan çocukların kreşlere kabul edileceğini dile getirdi.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, göreve geldiği günden bu zamana kadar Yenimahalle’ye 11 kreş kazandırdı. Fethi Yaşar, 2009 yılında göreve geldiğinde ilçede sadece 1 kreş olduğunu aktaran Yenimahalle Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevleri Genel Koordinatörü Şirin Bayram, 2024 yılında bu sayının 11’e çıktığını dile getirdi.

4 BİN 500 BAŞVURU

Geçen sene 2 bin 500 kayıt olduğunu ancak 2 bin kayda karşılık veremediklerini ifade eden Şirin Bayram, Belediye'ye ait kreş ve gündüz bakımevlerine vatandaşlardan yoğun talep olduğunu aktardı.

Yenimahalle'de 11 kreş ve Nefes Sosyal Tesislerinde ise 2 kreş sınıfında özel çocuklarında bulunduğunu belirten Şirin Bayram, sabah 07.30'da açılan tesislerin akşam 18.00'da kapandığını ve bu süreçte kahvaltı, ikindi kahvaltısı ve öğle yemeğinin olduğunu söyledi. Bayram, “Saat 16.00’dan sonra veliler çocuklarını öğretmenlerimizden teslim alıyor. Herhangi bir servisimiz yok, velilerimiz çocuklarını kendileri alıp, kendileri bırakıyor. Bunlara ek olarak eğer boşluk olursa bu sınıflara da özel çocukları da alabiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÜCRET POLİTİKASI

Şirin Bayram, sadece 3 ve 4 yaşındaki çocuk gruplarında uyku saatinin olduğunu aktardı.

Her sene eylül ayında başlayan kreş eğitimlerinin haziran sonu bittiğini; fakat temmuz ayında da 3 haftalık yaz okulu programları olduğunu aktaran Bayram, yaz okulu ücretlendirmelerinin ise farklı olduğunu dile getirdi.

TAM GÜN EĞİTİM VE BRANŞ DERSLER DE VERİLİYOR

Dans, halk oyunları, satranç ve nezaket derslerine ek olarak “Branş derslerimiz var. Bu derslerden ekstra bir ücret almıyoruz. Branş derslerimize ek olarak İngilizce ve İspanyolca derslerimiz var. Dışarıdan farklı bir firmayla anlaşıyoruz. Kitap ve kırtasiyeyi, eylül başında alıyoruz ve çocuklarımız bu alışverişle bir yıl devam ediyor. Tüm gün eğitim veriyoruz. Bizim kreşlerimizde yarım gün eğitim yok.” diyen Şirin Bayram, her sene Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği müfredata uyup, bu müfredatla dersler işlendiğini aktardı.

HER SINIFTA YARDIMCI ÖĞRETMEN DE VAR

Her sınıfta ayrı bir öğretmen ve bir yardımcı öğretmen bulunduğunu aktaran Şirin Bayram, “Her sınıfımızda ayrı bir öğretmen ve bir yardımcı öğretmen var. Her okulda hemşiremiz ve temizlik personelimiz ayrıdır. Her okulda en az iki temizlik personeli vardır. Mutfak ekibimiz aşçı, aşçı yardımcısı ve servis ekibi olarak ayrı bir grup oluşturur. Her okulumuzda mutlak bir tane rehberlik hizmetinde öğretmenlerimiz çalışmakta.” ifadelerini kullandı.

KİMLER BAŞVURABİLİYOR?

Yenimahalle'de oturmanın alımlarda şart olmadığını ve kriterlere uyum sağlayan herkesin başvuruda bulunabileceğini belirten Şirin Bayram, yeni dönem fiyatlarını da paylaştı. Buna göre, yıllık (10 aylık) kreş ücretleri belediye personeline 6 bin 500, kamudan çalışan ebeveynlere 7 bin, özel sektör çalışanlarına ise 7 bin 500 TL ücret alınacağını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri