Yenimahalle Evi ve Abalı Türbesi açıldı

Yenimahalle Belediyesi tarafından açılışı yapılan Yenimahalle Evi ve Abalı Türbesi'nin açılışına çok sayıda vatandaş ve önemli isimler katıldı.

Yenimahalle Belediyesi, Yenimahalle Evi ve Abalı Türbesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar, CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Gökay Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Aras ve Hüseyin Boran, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşla katıldı.

''BU BAŞARININ HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ''

Başkan Yaşar, açılış töreninde vatandaşlara hitap ederek, 15 yıldır Yenimahalle'nin her bölgesine eşit hizmet götürdüklerini ve merkezdeki imkanları en uzak mahallelere de ulaştırmak için çalıştıklarını belirtti. Yaşar, ilçeyi mutlu bir yaşam alanı haline getirme amacını gerçekleştirdiklerini ve bu başarının haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti. Ayrıca, Memlik Köyü'nde bulunan Abalı Baba türbesinin yıpranmış ve restore edilmesi gereken bir durumda olduğunu belirterek, türbeyi baştan aşağı yenileyip ziyaretçilere tekrar açtıklarını dile getirdi.

HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET

Başkan Yaşar, Yenimahalle Evi'nin mahallelerine kazandırılmasını duyurarak, bu evde 500 kişilik taziye evi, Yenimek ve muhtarlık hizmet noktası bulunduğunu belirtti. Yenimahalle evinde mahalle sakinlerinin davet, yemek, mevlit, nişan, kına, asker uğurlaması ve sünnet gibi organizasyonları ücretsiz olarak düzenleyebileceğini ifade etti. Ayrıca, Abalı Baba Türbesi'nin yenilenmesi ve Yenimahalle Evi'nin açılmasının bölgeye büyük değer katacağını vurgulayan Yaşar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün eşit yurttaşlık düşüncesiyle her mahalleye eşit hizmet götürdüklerini ve bu anlayışla çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

''BÜYÜK BİR HİZMET ANLAYIŞI VAR''

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Yenimahalle'ye kazandırılan eserlerle gurur duyduğunu ifade ederek, bölgede 2009 yılından beri süregelen büyük bir hizmet anlayışının olduğunu belirtti. Kendisinin Türkiye'nin dört bir yanını gezen biri olarak Yenimahalle'de yapılan hizmetleri gözlemlediğini ve burada kaynakların etkili bir şekilde kullanıldığını gördüğünü dile getirdi. Yenimahalle'de gerçekleştirilen yatırımların Türkiye genelinde örnek alındığını belirten Akdoğan, bu başarılarından dolayı Başkan Fethi Yaşar'a teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri