Yenimahalle'de cadde ve sokaklar temizlenirken tabelalar unutuldu!

Yenimahalle ilçesinde bulunan Kentkoop Mahallesi sakinleri, mahallelerindeki sokak tabelalarının yıllardır yenilenmemesinden dolayı büyük bir mağduriyet yaşıyor. Uğur Mumcu Mahallesi ve İnönü Mahallesi arasında yer alan Kentkoop Mahallesi'nin sokak tabelaları, zamanla aşınarak eskidi. Bu durum "Ankara'da tabela dönüşümü yarım mı kaldı?" sorusunu beraberinde getiriyor.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Yaz aylarının etkisiyle artan sıcakların ve çevreye yayılan kötü kokuların önüne geçmek amacıyla Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan temizlik çalışmaları, bölge sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Bölgedeki eskiyen sokak ve cadde tabelalarının değiştirilmemesi ise eleştiri konusu oldu.

Özellikle yaz aylarında artan sıcaklıklar, çöplerin daha hızlı bozulmasına ve kötü kokuların yayılmasına neden oluyor. Bu durumu dikkate alan Yenimahalle Belediyesi, düzenli temizlik çalışmalarının yanı sıra özel ekipmanlar ve dezenfektanlar kullanarak sokakları temizliyor. Bu sayede, bölgedeki kötü kokuların ve sağlık açısından risk oluşturan unsurların ortadan kaldırılması hedefleniyor.

MAHALLELİ TEMİZLİK ÇALIŞMALARININ DEVAMINI İSTEDİ

Mahalle sakinleri, belediyenin bu çalışmasından memnuniyetlerini dile getirerek, "Yaz aylarında kötü kokuların yayılmaması ve sağlığımızın korunması için yapılan bu temizlik çalışmaları çok önemli. Belediye ekiplerine teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

TABELA TALEBİ

Çalışmaların ardından Yenimahalle sokaklarında rahat bir nefes alındığını belirten vatandaşlar, öte taraftan eskiyen sokak ve cadde tabelalarının da değişmesini istiyor. Mahalle sakinleri, tabelaların uzaktan okunamaz hale geldiğini, bazı tabelaların da artık yerinden çıkıp eğildiğini, bu durumun günlük yaşamı olumsuz etkilediğini belirtti. Kentkoop Mahallesi'nde ikamet eden bir vatandaş, "Yıllardır bu tabelalar yenilenmedi. Artık yazılar uzaktan okunmuyor ve bazı tabelalar tamamen yıkılacak hale geldi. Yetkililerin bir an önce bu soruna el atmasını istiyoruz." şeklinde tepkisini dile getirdi.

YETKİLİLERE ÇAĞRI!

Mahalle sakinleri, Ankara Büyükşehir Belediyesine ve yetkililere çağrıda bulunarak, sokak, cadde ve bulvar isimlerinin yazılı olduğu tabelaların yenilenmesini talep etti. Özellikle yaşlılar ve çocuklar için bu durumun tehlikeli olabileceği belirtildi.

AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Mahalledeki sorunların bir an önce çözüme kavuşmasını isteyen vatandaşlar, Ankara Büyükşehir Belediyesinden bir açıklama bekliyor. Mahalle sakinleri, "Tabelalar yenilenmediği sürece sorunlarımız devam edecek. Belediyemizin bu konuya duyarsız kalmaması gerektiğini düşünüyoruz." diyerek seslerini duyurmaya çalıştı.

ABB Zabıta Daire Başkanlığı ve Ankara Kent Konseyi tarafından 2021'de düzenlenen “Cadde ve Sokak Tabelaları, Bina Kapı Numaraları, Mimari Tanıtım Tabelaları ve Özgün Yazı Tipi Ulusal Tasarım Yarışması” sonucunda seçilen üç proje için anket çalışması düzenlenmişti. İlk etapta Ulus ve Atakule arasında belirlenen Ankara’nın en işlek 172 cadde ve sokak tabelası ile bina numara levhalarının montaj işlemine başlanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri