Yenimahalle'de Cahit Sıtkı Tarancı Parkı yenilendi

Yenimahalle Belediyesi, Özevler Mahallesi'nde bulunan Cahit Sıtkı Tarancı Parkı'nı yenileyerek hizmete açtı.

Yenimahalle Belediyesi, Özevler Mahallesi'nde yer alan Cahit Sıtkı Tarancı Parkı'nı yeniledi ve hizmete açtı.

''SANAT SİYASİ GÖRÜŞE BAĞLI DEĞİLDİR''

Parkın açılış töreninde konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ülkemize hizmet eden herkesin değerli olduğunu vurgulayarak, parkların ve tesislerin herkesi kucaklayan bir anlayışla hizmete sunulduğunu belirtti. Sanatın siyasi görüşe bağlı olmadığını ifade eden Yaşar, Cahit Sıtkı Tarancı'nın ülkemizi sanatla temsil ettiğini ve onun gibi değerli sanatçıların isimlerini yaşatmanın önemli olduğunu söyledi. "Sanatın siyasi görüşü yoktur, sanat herkesi kucaklar" diyen Yaşar, parkın açılışını yapmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

''YENİMAHALLE DOĞAL GÜZELLİKLERLE DONATILDI''

Yaşar'ın ardından konuşan CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Cahit Sıtkı Tarancı'nın 'Memleket İsterim' adlı şiirinden alıntı yaparak, Yenimahalle'nin doğal güzelliklerle donatıldığını ve bu güzelliklerin belediyenin çalışmalarıyla ortaya çıktığını ifade etti. Akdoğan, Başkan Fethi Yaşar'a teşekkür ederek, Yenimahalle'nin gök mavisi ve dal yeşiliyle güzelliklerle süslendiğini belirtti.

BAŞKAN YAŞAR'A TEŞEKKÜR

Açılışa katılan Tarancı'nın yeğeni Emekli Büyükelçi Rıza Erkmenoğlu, dayısı adına yapılan parkın açılışında bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Toplumda iz bırakanların hatırlanmasının önemine vurgu yapan Erkmenoğlu, parkın tasarımını beğendiklerini ve Başkan Yaşar'a teşekkürlerini iletti.

''MAHALLE SAKİNLERİ TARAFINDAN ÇOK İSTENDİ''

Özevler Mahallesi Muhtarı Hayrullah Gürbüz de konuşmasında, Başkan Yaşar'ın her zaman kendileriyle iletişim halinde olduğunu ve mahallelerinin ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşıladığını belirtti. Mahallelinin talepleri doğrultusunda yapılan parkın mahalle sakinleri tarafından çok istendiğini ve Başkan Yaşar'ın bu isteği yerine getirdiğini söyledi.

''PARK 8 BİN 200 M2 ALANI KAPSIYOR''

Parkın içeriği hakkında bilgi veren Yaşar, 8 bin 200 m2 alanı kapsayan parkta koşu yolu, çocuk parkı, tören alanları, basketbol sahası, grafiti duvarı, pergole ve çeşitli ağaç grupları bulunduğunu açıkladı. Ayrıca parkın estetik görünümüne katkı sağlayan sanatsal dekorların da şairin şiirleriyle bezendiğini belirtti. Açılış töreninin ardından katılımcılarla birlikte parkı gezen Başkan Yaşar, parkın güzelliklerini yerinde gördü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri