Yenimahalle'de can dostlara destek

Yenimahalle Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde sevimli dostlarını unutmadı. Macunköy'deki Sahipsiz Hayvanlar Bakımevi ve Yakacık Mahallesi’nde yer alan Yeni Doğal Yaşam Alanı, hayvan severlerin buluşma noktası oldu.

Yenimahalle Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve gönüllü hayvanseverlerin işbirliğiyle oluşturulan Yeni Doğal Yaşam Alanı, belediye meclis üyeleri tarafından ziyaret edildi. Meclis üyeleri, hayvan sevgisinin çocuklara aşılanmasının önemine dikkat çekerek, barınaktaki patili dostlara mama dağıttı. Gönüllü hayvanseverler ise vatandaşları sahiplendirme konusunda duyarlı olmaya davet ederek, mama bağışı yapmaları çağrısında bulundu.

ÖĞRENCİLERLE KEYİFLİ BULUŞMA

Yenimahalle Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakımevi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 200'den fazla ilkokul öğrencisini ağırladı. Öğrenciler, yanlarında getirdikleri mamaları barınaktaki hayvanlara kendi elleriyle vererek, kedi ve köpeklerle keyifli anlar geçirdi. Barınak görevlileri ve veteriner hekimler, çocuklara hayvan bakımı ve sahiplenmenin önemini anlatırken, bol bol fotoğraf çektirme fırsatı da buldular.

Dünya Hayvanları Koruma Günü, hayvanların korunması ve sahiplendirilmesi konularında toplumsal bilinç oluşturmak adına bir kez daha büyük bir etkinlik haline geldi. Yenimahalle Belediyesi, can dostlarımız için el birliğiyle yapılan bu anlamlı etkinlikte yer alarak hayvan sevgisini pekiştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri