Yenimahalle’de çocuklara teknoloji bağımlılığı ile mücadele eğitimi verildi

Yenimahalle İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Yenimahalle Belediyesi işbirliğinde, Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK) yaz okulunda eğitim gören 7-16 yaş aralığındaki kursiyerlere teknoloji bağımlılığı ile mücadele eğitimi verildi.

Batıkent Meydan AVM içerisinde bulunan kurs merkezinde gerçekleşen seminerde, katılımcıları Sosyal Hizmet Uzmanı Meltem Tarman bilgilendirdi.

Teknoloji ve internetin hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini belirten Tarman, herkesin vaktinin büyük bir bölümünü internette sosyal ağlarda gezinerek geçirebildiğini söyledi.

Teknolojinin ve internetin eğitim amaçlı kullanılması çocuklara ve gençlere farklı bakış açısı kazandırdığını belirten Tarman, "Onların güncel bilgiye hızla ulaşmalarında büyük yararlar sağlamaktadır. Ancak bu yararın yanında teknolojinin ve internetin aşırı kullanımı çeşitli sorunlara neden olmaktadır.” diye konuştu.

Ebeveynlerin de bulunduğu eğitimde, internet kullanımına ilişkin önerilerde bulunan Tarman, çocuklar ve gençlerin bilgisayar ve internet dışında da hobi geliştirmeleri için teşvik edilmeleri gerektiğini vurguladı.

İnternet kullanımına "ara verilecek" zamanı hatırlatmak üzere alarm kurulması gerektiğini belirten Tarman, şöyle konuştu:

"İnternette harcanılan vakit nedeniyle yapılamayan etkinlikler listelenip bu etkinlikler planlanmalıdır. Çocuklar ve gençler için sorun teşkil edebilecek internet uygulamalarının (savaş oyunları, şiddet içerikli oyunlar, uygunsuz siteler) kullanımı engellenmelidir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri