Yenimahalle'de kariyer günleri başladı

Yenimahalle Belediyesi'nin Batıkent Turgut Özal Mahallesi'nde hizmete sunduğu 100. Yıl Cumhuriyet Akademisi'nde düzenlenen Kariyer Günleri, “Hayatını İnşa Edenler” başlığı altında başladı

Yenimahalle Belediyesi 100. Yıl Cumhuriyet Akademisi'nde düzenlediği Kariyer Günleri, “Hayatını İnşa Edenler” başlığı ile başladı. Etkinliğe; Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Gökay Yıldırım ve belediye meclis üyeleri de katıldı.

Henüz 4 yaşında eline geçen her şeyi bağlama gibi çalmaya başladığını belirten büyük Halk Ozanı Erdal Erzincan, kariyerinin nasıl şekillendiğini ve bu süreçte yaşadığı deneyimlerini dinleyicileriyle paylaştı. Erzincan, müziğe ilgi duyan gençlere, "doğaya dönün, özünüze dönün.” tavsiyesinde bulundu. Bu sözleriyle sanatın ve müziğin köklerine ve doğanın ilhamına dikkat çekti.

Erdal Erzincan, aynı zamanda eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamak amacıyla kurulan ve büyümeye devam eden Erdal Erzincan Bağlama Atölyeleri hakkında da bilgi verdi. Konuklarını kırmayarak, sohbetin ardından bağlamasını eline aldı ve öğrencisi Yiğit ile Yenimahalle Belediyesi Saz Eğitmeni Cem Doğan eşliğinde “Mavilim Mavişelim” ve Aşık Veysel'in unutulmaz eseri “Uzun İnce Bir Yoldayım” türkülerini seslendirdi. Konuklar da bu unutulmaz performansa hep bir ağızdan eşlik etti.

SANAT NE KADAR GÜÇLÜ İSE KARDEŞLİKTE O KADAR GÜÇLÜDÜR

Erdal Erzincan’ı Yenimahalle’de ağırlamaktan onur duyduğunu belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da “Sanatın dili barış, sevgi ve kardeşliktir. Sanat ne kadar güçlü ise kardeşlik ve barış ortamı da kadar güçlü olur. Cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle’de sanatın her dalına ev sahipliği yapıyoruz. Sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız, destek olmaya devam edeceğiz” diyerek sanatçıya günün anısına tüm Başkentliler adına ay yıldızlı plaketle teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri