Yenimahalle'de kreşler yeni döneme hazır

Etimesgut Belediyesi bünyesindeki kreşler, 2024-2025 eğitim öğretim yılına büyük bir hazır. Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, kreşlerin öğretmen kadrosunu tanıttığı toplantıda, “2024-2025 eğitim öğretim yılına hazırız!” dedi.

Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü İsmail Açar ve İç Denetim Müdürü Tarhan Özkaya ile birlikte, pazartesi günü açılacak olan kreşlerin öğretmen kadrosunu velilere tanıttı.

Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, kreşlerin hem fiziki altyapısını hem de eğitim içeriğini büyük bir titizlikle hazırladıklarını vurguladı.

Kreşlerin iç yapısının tamamen yenilendiğini belirten Keyvan, “Aylardır bu gün için hazırlıklarımızı yaptık. Çocuklarımızın sağlıklı ve zengin içerikli bir eğitim modeli eşliğinde, alanında uzman kişilerle bir arada olması bizim için çok kıymetli. Eğitim, Sayın Başkanımızın, benim ve diğer yardımcılarımızın hassasiyetle üzerinde durduğu bir konudur. Bu anlamda mevcut kreşlerimizde yeni düzenlemelere gittik” şeklinde konuştu.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN OLUŞTURULAN EĞİTİM MODELİ

Eğitim içeriği hakkında bilgi veren Keyvan, bu yıl Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı’na bağlı öğretim elemanları tarafından hazırlandığını belirtti. Eğitim modelinin çocukların yaş ve gelişim özelliklerine göre planlandığını ifade eden Keyvan, öz değer algısının yükseltilmesi, sosyal bilincin artırılması, hayata uyum becerilerinin geliştirilmesi ve yaratıcılığın desteklenmesinin hedeflendiğini söyledi.

Kadroya dahil edilen öğretmenlerin oldukça donanımlı ve güvenilir kişiler olduğunu vurgulayan Keyvan, “Sevgili öğretmenlerimiz kendilerini tanıtmadan önce şunları söylemek isterim: Eğitim sadece öğretmenlerin sunduğu bir şey değildir. Hepimizin üstlenmesi gereken görev ve sorumlulukları vardır. Sizlerle bu sürece dahil olarak elimizden ne geliyorsa yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Toplantının ardından kreş yetkilileri ve öğretmenler, kendilerini tek tek velilere tanıttı. Veliler, çocuklarının eğitim içeriği, hijyen, yemek ve diğer konular hakkında merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldu. Toplantı, oldukça verimli geçti ve veliler, Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan’a bilgilendirici toplantı için teşekkürlerini iletti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri