Yenimahalle'de park ve bahçelerde onarım yapıldı

Yenimahalle Belediyesi, ilçenin çeşitli noktalarındaki parklar ve yeşil alanlarda gerçekleştirdiği bakım, onarım ve temizlik çalışmalarına hız kazandırdı. Toplamda 3 milyon metrekareye ulaşan yeşil alan yatırımı, her geçen gün artarak devam ederken, ilçe genelindeki park ve yeşil alanlarda kapsamlı bir yenileme çalışması başlatıldı.

Yenimahalle Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı 200 kişilik ekip, yıpranan kamelya, bank, yürüyüş ve spor alanlarını hızlıca onararak halkın kullanımına sunuyor. Beştepe Mahallesi ve İlk Yerleşim Mahallesi'nde başlayan bu çalışmalar, yıl boyunca ilçenin farklı bölgelerine yayılacak şekilde planlandı.

Ayrıca su ve enerji tasarrufunu artırmayı hedefleyen belediye, 700 bin metrekarelik 62 büyük park ve yeşil alanda tam otomatik sulama sistemi kurulum çalışmalarına başladı. Bu sistem sayesinde Yenimahalle'deki yeşil alanların sulanmasında önemli ölçüde su tasarrufu sağlanacak. Turgut Özal Mahallesi'ndeki dört ayrı park alanında tam otomatik sulama sistemi yenileme işlemi tamamlanırken, Yenibatı, Yakacık Mahalleleri ve Türk Toraks Derneği Ağaçlandırma Alanı gibi birçok parkta da benzer çalışmalar yapılacak.

2009 yılından bugüne yapılan yatırımlar sayesinde ilçede yeşil alan miktarının hızla artış gösterdiğini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yenimahalle yeşilin ilçesi olsun istiyoruz. Ekiplerimiz ilçemize kazandırdığımız 460 park ve ağaçlandırma alanında yıl boyunca çalışmalarını sürdürüyor. Çocuklarımıza ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak adına hep birlikte yeşile sahip çıkmalı ve doğaya saygılı olmalıyız. Vatandaşlarımızın da bu süreçte gerek parklarımıza gerek yeşil alanlarımıza sahip çıkmalarını özellikle istiyoruz. Nefes aldığımız ve ailelerimiz ile birlikte keyifle vakit geçirdiğimiz bu alanları korumak, temiz kullanmak hepimizin görevidir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri