Yönetmen Nermin Uğur anlattı: Vefa Tiyatrosu yeni sezonuyla merhaba dedi

Ankara'da 2024 yılında kurulan Vefa Tiyatrosu, 1 Ekim'de Yılmaz Güney Sahnesi'nde "Yıldız Olmak Kolay mı?" oyunu ile yeni sezonuna merhaba dedi. Tiyatro, geniş repertuvarı ve sanatsal atölyeleriyle her yaştan izleyiciye hitap etmeyi hedefliyor.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara’nın köklü sanat mekânlarından biri olan Vefa Tiyatrosu, 1 Ekim 2024 tarihinde kapılarını yeniden açtı. Yılmaz Güney Sahnesi'nde sahnelenen sezonun ilk oyunu "Yıldız Olmak Kolay mı?" tiyatroseverlerden büyük ilgi gördü.

"AMACIMIZ HER YAŞTAN SEYİRCİYE ULAŞMAK"

Vefa Tiyatrosu’nun kurucusu ve sanat yönetmeni Nermin Uğur, tiyatronun bu sezon da sanatseverlerle buluşacağını belirterek, “Vefa Tiyatrosu’nu 2024 yılında kurduk. Kısa sürede seyircilerin kalbinde özel bir yer edinmeyi başardık. Bu yıl, yine iddialı bir repertuvarla sahnedeyiz. Amacımız her yaştan izleyiciye hitap etmek,” dedi. Uğur, tiyatro topluluğunun sadece yeni oyunlarla değil, klasik eserlere getirdikleri farklı yorumlarla da dikkat çektiklerini vurguladı. “Tiyatromuz, klasik eserleri özgün yorumlarla sahneye taşımayı seviyor. İzleyicilerimize farklı bir deneyim sunmak için sürekli yenilikler peşindeyiz.” diye ekledi.

"ATÖLYE ÇALIŞMALARI İLE GENÇ YETENEKLER KEŞFEDİLECEK"

Sanat yönetmeni Uğur, sadece oyunlarla değil, sanatsal ve bireysel atölye çalışmalarıyla da ilgilendiklerini belirtti. “Amacımız, tiyatro sanatını daha geniş kitlelere ulaştırmak. Bu nedenle çeşitli atölye çalışmaları düzenleyerek genç yetenekleri keşfetmeye devam edeceğiz,” dedi. Atölye çalışmalarıyla hem tiyatroya ilgi duyan bireylerin sanatsal gelişimlerine katkı sağlanacak hem de topluluğa yeni yetenekler kazandırılacak.
Nermin Uğur, "Sezon boyunca izleyicilerimizle buluşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu sezon da dopdolu geçecek." diyerek sanatseverleri tiyatroya davet etti. Vefa Tiyatrosu’nun yeni sezon biletlerine https://vidipass.com/ adresinden ulaşılabileceği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri