'Yöresel ürünler ile memleket özlemini gideriyoruz'

Ankara’da düzenlenen tanıtım günlerinin son gününde, Erzurum’dan gelen Pekhas Yöresel Ürünler firması, bölgenin geleneksel lezzetlerini Başkentlilerle buluşturdu.

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Firma yetkilisi Mustafa Alper Güler, fuara katılım amaçlarının hem yöresel ürünlerin tanıtımını yapmak hem de memleketinden uzakta olanlara yörelerinden tatları ulaştırmak olduğunu aktardı.

Güler, "Yöresel ürünler ile memleket özlemini gideriyoruz' diyerek Erzurum’un yöresel ürünlerinden olan pestil, köme ve pekmez gibi geleneksel lezzetlerin üretimini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Üretici Mustafa Alper Güler, bu ürünleri daha geniş kitlelere tanıtmak için Ankara'da ve diğer illerde düzenlenen etkinliklerde mutlaka bulunduklarını ifade etti.

Yöresel lezzetlere olan ilginin arttığını belirten Güler, özellikle Ankara'da yaşayan Erzurumlu, Karslı, Ardahanlı ve Iğdırlı hemşerilerinin yöresel ürünlere olan ilgisinin yüksek olduğunu belirterek, "Tüm hemşerilerimizi yöresel ürünler almaya davet ediyoruz. El emeği ile üretilen ürünlerin lezzetini hiç bir şey vermez. Memleketini özleyen herkes burda yöresinden bir tat almak isterse bu ürünleri üretenlerden alışveriş yapsınlar. Ankara halkının da ilgisini görmekten mutluluk duyduk," diyerek üreticiye verilecek desteğin önemine vurgu yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri