Zafer Çarşısı'nın yeni sergisi: "Kadınların Renkli Dünyası"

BELMEK kursiyerlerinin el emeği eserleri, "Kadınların Renkli Dünyası" temasıyla Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Sergisi'nde sanatseverlerle buluştu. Çini, resim, patchwork, seramik, takı ve daha birçok branşta yaklaşık 20 farklı eserin yer aldığı sergi, sanatın iyileştirici gücünü vurguluyor.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Çayyolu bölgesinin el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı BELMEK sergisi "Kadınların Renkli Dünyası" temasıyla bugün başladı. Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Sergisi'nde yer alan sergide; Çini, resim, patchwork, seramik, takı, rölyef, nakış, giyim ve deri gibi yaklaşık 20 farklı branştan oluşan eserler sergileniyor.

SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ ÖN PLANDA

Bu serginin en dikkat çekici yanlarından biri ise eserlerin sadece estetik değer taşımakla kalmayıp aynı zamanda birer terapi aracı olarak da işlev görmesidir. Sanatın iyileştirici gücünü bir kez daha hatırlatan bu etkinlik, ziyaretçilerine günlük hayatın stresinden uzaklaşma ve iç huzurunu bulma fırsatı sunuyor.

"GÜNDELİK HAYATIN STRESİNDEN SANATLA UZAKLAŞIYORUZ"

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Özlem Emine Çağlar’ın da eserlerinin yer aldığı sergi, sanatseverler için eşsiz bir deneyim vaat ediyor. Çini sanatının zarif ve detaylı işçiliğini gözler önüne seren Çağlar’ın eserleri, hem geleneksel hem de modern motiflerle bezenmiş.

Çakır, anadolugazete.com.tr muhabirine sergisini gezdirirken duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

"Günümüzün yoğun ve stresli gündelik hayatında, her şeyin griye dönmeye başladığı anlar hepimizin ruhunu yorar. Bu zorlu koşullar içinde biraz olsun huzur bulmak ve ruhumuzu dinlendirmek için sanatın iyileştirici gücünden faydalanmak kaçınılmazdır. İşte tam da bu noktada BELMEK kursları imdadımıza yetişiyor."

Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Sergisi, 24 Mayıs'a kadar 09:00-17:00 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri