Ankara’da 2023-2024 Amatör Futbol Sezonu’na “merhaba”

Murat Kandazoğlu

Tüm arzumuz alt kategorilerde sonuna kadar yaşanan Fair-Play olgusunun tabandan tavana doğru yayılmasıdır. Çok kısa bir süre sonra başlayacak olan 2023-2024 Ankara Amatör Futbol Sezonu’nun bir görsel şölen havasında geçebilmesi için herkese büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Kulüp başkanlarına, antrenörlere, belediye başkanlarına, ailelere ve spor alanını kendine dert edinmiş kahramanların çabalarıyla spor adına harika bir sezon geçirebiliriz. Şu unutulmamalıdır ki amatör spor ülkemizin en büyük sosyal sorumluluk projesidir.

Gerek bu köşeden üstüne basa basa söyleyeceğim gibi gerekse her ortamda dile getirdiğim gibi “Amatör futbol desteklenmelidir.” Ayni ve nakdi yardımlar belediyeler, spor il müdürlükleri tarafından hiçbir ayrım yapılmaksızın tüm kulüplerimize hakkaniyet ilkesi gözetilerek ulaştırılmalıdır. Özelde Ankara sporunun genelde ise başkentimizde yaşayan tüm gençlerin kurtuluşu kulüplerimizin ayakta kalmasına bağlıdır. Bu gençlerin sağlıklı, kültürlü birer sporcu olarak yetişebilmeleri için gerekli yardımlar tüm kulüplerimize ulaştırılmalıdır. Bu konudan üzerlerine düşeni yapan Gençlik Spor Bakanımıza ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. İlçe belediye başkanlarımızın da bu konuya hassasiyet göstermelerini önemle rica ediyorum.

FAIR-PLAY KÜLTÜRÜ İLE SPORCULAR GELİŞMELİ

Ankara’da gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durup spor yapabilmeleri adına kulüplerini ayakta tutmaya çalışan vefakâr insanlar… Kulüp başkanlarımıza yeni sezonda da büyük sorumluluk düşmektedir. Bu işi bir sevda meselesi olarak gören başkanlarımızın geçmiş sezonlarda olduğu gibi 2023-2024 sezonunda da aynı özveriyi göstermeleri gerekiyor. Sporcuyu idare eden, onlara başta fair-play kültürü olmak üzere tüm taktik-teknik birikimlerini aktaran hocalarımız önümüzdeki sezonda istenmeyen olayların yaşanmaması için futbolcularına skorun her şey olmadığını, iyi bir sporcu olmanın kaliteli bir insan olmaktan geçtiğini çok iyi anlatmalıdır.

Uyuşturucu kullanma yaşının 12-13’lere düştüğü günümüz dünyasında çocukları spor adına bir mücadele veriyorsa eğer, aileler de üzerine düşeni yapıp evlatlarını bu noktada koşulsuz şartsız desteklemeli. Hocalarının verdiği bilgilere dikkat kesilmeli, sırf onlar spor yapabilsin diye gece-gündüz uğraşan, kendi rızkını bu uğurda harcayan insanların var olduğunu bilerek aynı özveriyi sahalarda da göstermeliler. Gol atmak, asist yapmak dışında insani özelliklerini de sahaya yansıtmalıdır

ANKARA BİRLİĞİ FAZLASIYLA HAK EDİYOR

2023-2024 sezonunda başta Valilik olmak üzere, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanımız, tüm ilçe belediye başkanları, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Kulüp Başkanları, antrenörler ve sporcularına kadar tüm taban birliklerinin üzerine düşen görevi yapacağına dair inancım tamdır. İnanıyorum ki gösterilecek bu çabalarla birlikte 2023-2024 Ankara Amatör Futbol Sezonu tüm takipçilerine görsel bir şölen sunacaktır. Şunu asla unutmayalım birlikten kuvvet doğar. Başkent Ankara bunu fazlasıyla hak ediyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.