Kırşehirli olarak övündüğümüz yere göğe sığdıramadığımız, paylaşamadığımız o kadar çok bürokrat ve iş adamları yetiştirdiğimizden bahsederiz. Başkente o kadar çok bürokratımız var diye hep öğünür dururuz. Başkentte vakıflarımız, derneklerimiz var diye bahsederiz. Kırşehir olarak övündüğümüz yere göğe sığdıramadığımız, paylaşamadığımız Ankara’daki siyasetçilerimiz ve hemşerilerimiz ilimize ne kazandırdılar. Seçimden seçimi çanta elerinde Kırşehir’e geldiler. Genel merkezin atadığı Kırşehir’i hiç görmemiş adaylar seçildi, parlamentoda Kırşehir’i temsil etiler. Daha sonra aday gösterilmeyince çantasını alıp Kırşehir’i terk ettiler..
İyi güzel, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden beri övünçle bahsettiğimiz siyasetçilerimiz, Devlet adamlarımız Kırşehir’e ne verdiler? Kırşehir’e ne kazandırdılar. Baktığımızda şu siyasetçinin eseri diyeceğimiz ne var. Siyasetin laf babası Osman bölükbaşı gelmiş bol laftan başka bir şey bırakmamış. İktidarla ters düştüğünde Kırşehir’i kaza yaptırmış, Kırşehir cumhuriyet tarihinde en geri kalmış iller arasına girmiş. Kırşehir o günden bu güne bir değişiklik görmemiş. Gün gelmiş tekrar il olmuş ama bir türlü kaza olmaktan kurtulamamış.
Yıllar sonra Kırşehir MHP milletvekiline bir bakanlık görevi verildi, Göreve geldiği günden beri kutlamalar haricinde Kırşehir’e TSE ve metroloji bölge müdürlükleri geldi, onlarda daha sonra tekrar ellimizde geri alındı. Bir ilin kalkınmasının anahtar noktası birlik ve beraberliktir. Birlik ve beraberlik noktasında çok iyi değiliz. Kırşehir olarak bizim “bir bütün ” olmamız gerekiyor. Kırşehirli seçilmişler birlikte bu güne kadar ne tür bir çalışma yaptılar, hangi projelerle bakanlıkların kapısına gittiler. Ankara da öğündüğümüz siyasilerden, bürokratlardan, zenginlerden Kırşehir olarak ne gördük. Kırşehir sevdalısı hemşerimiz çok katlı beş yıldızlı termal otel yaptı onu da yaptığı yatırma pişman ettik. Bir başka Kırşehir gönüllüsü ilimize yatırım amaçlı gelmedi. İlimizde siyasetin, ekonominin nabzını tutması gereken başta siyasiler, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve diğer irili ufaklı Sivil Toplum Örgütleri. Kırşehirli seçilmişler tüccarlar ve esnaf odaları olarak ticari gücümüz kullanmak zorundayız. Kırşehir’in ticari girdisinin artmasını istiyorsak bir an önce hep birlikte Ankara’nın yolunda olmalıyız ilimize yatırım getirmek için geceli gündüzlü çalışmalıyız. Proje hazırlayıp, seçilmişler önderliğinde girişimlerde bulunmalıyız.
“Biliyoruz ki hiçbir görev, hiçbir makam ve mevki kimseye baki değildir."
Siyasetçilerimiz, seçilmişlerimiz “benlik” duygusunu bir tarafa bırakıp Kırşehir’in geleceğini garanti altına almalılar. Her fırsatta gündeme taşınır, Kırşehir bir tarım kenti ve besicilikte iyi noktada olduğumuz… Evet, doğru Kırşehir’de tarımda marka olsak ta buğday, arpa işlenmediğinden ilimiz ekonomisine katkı sağlayamıyor. Hayvanda markayız her geçen gün hayvan besi çiftlikleri kurmaktayız. Ette marka olan bir ilin modern entegre kesim tesisleri yok. Hayvan kesim tesisleri yetersiz bir an önce ilimize söz veren tarım bakanımızın kapısı çalınmalı et, süt kumrumu bir ana önce ilimize gelmeli. Biz bekledikçe, yatırım bakanlarının kapılarına varmadıkça, bir başka illere bu yatırımlar yapılıyor