Ankara’da seçim, savaş; Mansur Yavaş!

Orhan Kemal Erkılıç

Dünya taş kesildi Türkiye’deki seçimleri takip ediyor. Rusya-Ukrayna savaşında bile basketbol karşılaşmasındaki gibi mola alınmış durağanlığı var!

Kendisini siyasetin parçalı bulutlu havasına kaptırmış olan Ankara’nın bu sabahki meteorolojik vaziyeti de seçim havasından farksızdı! Sabah güneş ile uyandık öğlen gök gürültüsü ve yağmurdan kaçtık!

Yine de her seçimde olduğu gibi medya mensupları liderlerin ve önde gelen siyasilerin oy kullanacağı sandıkları yakından takip ediyordu.

HERKESİN GÜNDEMİ SEÇİM…

Ben de meslek telaşıyla olsa gerek genellikle oyumu erkenden kullanırım ama 14 Mayıs’ta ‘biraz işleri toparlayalım sonra kullanırız’ deyince 50 dakika sırada beklemek zorunda kalmıştım. Tüm meslektaşlarım gibi benim de çevremdeki ateş sönmedi, duman dinmedi. Bu kez temenni Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oyu ilk kullanan olmaktı…

Bir de; kimi görsek, kimle konuşsak, kimden mesaj gelse gündem hep seçim oldu. Bunalan, sıkılan kişilerin sayısı da az değildi!

OYUMU ERKENDEN KULLANMAK İÇİN

Böyle bir hâldeyken, oy kullanacağım Mesa Koru Sitesi İlkokulu’nun yolunu tuttum. Okula yaklaşınca seçmen hareketliliği beni şaşırttı. Oy kullanmak için girdiğim sıranın yedincisiydim. Diğer sandık için sınıf önünde bekleyenlerin sayısı 20’den fazlaydı ve oy kullanma işleminin başlamasına 10 dakikadan fazla zaman vardı.

Vatandaşın niyeti belliydi: Erkenden bitirelim, işimize gücümüze bakalım!

14 Mayıs’taki bekleme süresinin uzunluğunda çarşaf gibi pusulayı açmak, mührü basmak, tekrar katlamak, diğer pusulayı damgalamak ve her ikisini zarfa yerleştirmek gibi işlemler vardı ve uzun zaman almıştı…

Şimdi işimiz kolaydı. Bas mührü koy zarfa tamamdır!

MANSUR YAVAŞ’I TAKİP İÇİN

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu mesaimize televizyonlardaki canlı yayın bağlantıları ve ajans haberlerini takip ederek başladık.

Oyunu kullanan liderlerin ve siyasi parti temsilcilerinin mesajlarını izlerken; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın oyunu kullandığı Ümitköy İmam Hatip Anadolu Lisesi’ne gidip; yaşanan havayı görmek istedim.

Bulutların gökyüzünde dans ettiği bir ortamda yağmur yağıp yağmama arasında kararsızdı ama ben sahaya inmeye kararlıydım.

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın oyunu kullanacağı sandığın bulunduğu okula gittim. Yavaş’ın geleceğini duyanlar okulun kapısı önünde toplanmaya başlandı. Erkenden oy kullananlar bir kenarda başkanı beklerken, kimisi de bir an önce oyunu kullanıp Mansur Yavaş’ı görme telaşındaydı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, oyunu kullanmak için saat 13.00 sularında okula geldi. Alkışlarla karşılanan Yavaş’ın yanında kızı, kayınvalidesi ve eşi vardı.

Açıkçası hemşehrilerinin Başkan Mansur Yavaş’ı çok duygulandıran ve mutlaka onurlandıran “Sizden memnunuz”, “Sizi çok seviyoruz”, “Çok duygulandım” gibi sözlerini duydum…

BAŞKAN YAVAŞ SAKİNDİ…

Yoğun ve yorucu bir süreci geride bırakan Başkan Yavaş, bazı olaylardan duyduğu rahatsızlığı dile getirirken bile sakindi…

Onun için de öncelikli olarak Ankara gündemi ve yerel seçim süreci başlayacak.

İlk kez yaşadığımız ikinci tur tecrübesinde seçime katılım oranı nasıl olacak, kim kazanacak kısa süre sonra belli olacak ama bize düşen de ‘hayırlı olsun’ demek…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.