Ankaragücü ve Tolunay Kafkas

Ömercan Özmen

MKE Ankaragücü, büyük umutlarla başladığı Süper Lig’de inişli-çıkışlı bir grafik sergiliyor.

Teknik direktörlük koltuğunda yaşanan değişimlerin de bunda etkili olduğunu düşünüyorum.

Sezona Mustafa Dalcı ile başlayan sarı-lacivertliler, gelmeyen galibiyetin ardından teknik patronluk için Ömer Erdoğan ile anlaştı. Beklenen istikrarın bir türlü gelmemesi sonrası tartışılan iki karar peş peşe geldi… Önce Sedat Ağçay’a bu göreve getiren yönetim, kısa sürede Türk futbolunun son dönemde en çok tartışılan ismi olan Tolunay Kafkas tercihinde bulundu.

Tolunay hocaya Ankaragücü taraftarı itiraz ederken; kulüp başkanı sayın Faruk Koca geri adım atmadı ve kararını gerçekleştirdi. İlk maçta Başakşehir’e alınan yenilgiye rağmen sahadaki olumlu hava iyi sinyaller verdi.

Ardından Eryaman Stadyumu’ndaki ilk sınavını Trabzonspor karşısında veren Tolunay Kafkas, alınan tarihi galibiyetle moral buldu. 23 yıl sonra Türkiye Kupası’nda yarı finale çıkma başarısı gösteren Ankaragücü, “kupa beyi” unvanıyla Cumhuriyet’in 100. Yılında ‘kupa’ya sinyal verdi. Bu hedef gerçekleşirse; Ankara futbolu için büyük anlamlar taşıyacak…

Kupa maçındaki moralle bu kez Süper Lig’de rakipleri arasında bulunan İstanbulspor’u ağırlayan MKE Ankaragücü, yenen basit gollere rağmen etkili hücum oyunu ve güzel golleri ile rakibini 3-2 mağlup etti. Bu süreçte Ali Sowe ve Diack’ın sahadaki performansını unutmamak gerekiyor… Tolunay hoca; yıllardır süren tartışmaların ardından Ankaragücü ile kendine yeni bir sayfa açtı. Hırsı, futbol aklı ile başkent ekibine katkı sunması hem kendi kariyeri hem de başkent ekibi açısından önemli.

FUTBOL DOLU BASIN TOPLANTISI

Genelde Abdullah Avcı’dan alışkın olduğumuz teknik-taktik dolu futbol yorumları ile dikkatimi çeken Tolunay hoca, İstanbulspor galibiyetinin ardından, “Oyuncularımı verdiği mücadeleden dolayı tebrik ediyorum, onlarla gurur duyuyorum” dedi.

Sezonun kalan bölümü Ankaragücü ve Ankara futbolu için gurur dolu olsun…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.