Ankara’nın kültür-sanat rehberi

Yasin Şahin

anadolugazete.com.tr’de artık her hafta Ankara’daki etkinlikleri sizler için hazırlayacağım. Başkentin sinemadan tiyatroya, konserden özel gösterilere kadar kültür-sanat rehberini sizlerle paylaşacağım. Ankara’da beyaz perdede sizleri neler bekliyor; haydi sinemalarla başlayalım…

SİNEMA

Bu hafta vizyona giren filmler arasında benim için en dikkat çekeni Wesley Wales Anderson’un Asteroit Şehir filmi idi. Bu filmin yanında geçen hafta vizyona giren filmlerden The Flash da bilim kurgu sevenler için Ankara’da vizyonda gösterime devam ediyor. Gelecek hafta birçok yerli filmin de vizyonda yer alacağını belirtelim. Özellikle komedi sevenler için oldukça fazla tercih var. Gelecek haftaki filmlerle ilgili yarınki yazımda detaylı bilgiler mevcut olacak. Benim yarından itibaren vizyona girecek filmler arasında tercihim Jennifer Lawrence’un başrolde olacağı orijinal ismi No Hard Feelings olan Büyü De Gel filmi.

Sinema için detaylı yazıyı yarın paylaşacağımı belirterek sizleri tiyatroya davet ediyorum.

TİYATRO

Ankara, tiyatro anlamında gerçek anlamda bir cennet. Her ne kadar sezon sonuna ve bayram tatiline yaklaşıyor olsak da… İşte bayrama kadar Ankara’da izleyebileceğimiz tiyatro gösterileri.

Ankara Devlet Tiyatrosu

Şinasi Sahnesi

Devlet Tiyatrosunun en güzel sahnelerinden biri olan Şinasi Sahnesi’nde özellikle Nazım Hikmet’in Piraye’si büyük heyecan uyandırıyor. Bir diğer seçenek de Etik Alkol oyunu. Piraye’yi hem oyunlaştıran hem oynayan hem de yöneten isim Murat Çidamlı. Türk tiyatro sinema ve dizi oyuncusu Murat Çidamlı, tiyatro lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nde tamamlayan çok önemli bir hoca. Piraye oyunu ayrıca 24 Haziran Cuma günü saat 20’de Arcadium Avm’de de sahneleniyor.

Piraye, 23 Haziran Cuma Saat 20.00

Etik Alkol, 24 Haziran Cumartesi Saat 20.00

Ankara Devlet Tiyatrosu Şinasi Sahnesi Kuğulu Park'ın hemen yanında yer alan eski Akün Sineması'nın arkasında bulunuyor.

Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Merkezi

Ankara’nın tiyatro için önemli merkezlerinden biri olan Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde 23 Haziran 2023 Cuma günü saat 20.00’de 7 Kocalı Hürmüz oyunu sahnelenecek.

Yedi kocalı Hürmüz oyunu 25 Kişilik dev kadrosuyla sizleri geçmişe doğru masalsı bir yolculuğa çıkartma arzusunda. Yedi kocalı Hürmüz oyununda danslarla, şarkılarla oldukça eğlenceli bir akşam geçirebilirsiniz. 7 Kocalı Hürmüz, ayrıca 24 Haziran Cumartesi 20.00 Yenimahalle Bld.4 Mevsim Tiyatro Salonu’nda da seyirci karşısına çıkacak. (İvedik Caddesi Yenimahalle Belediyesi yanı)

7 Kocalı Hürmüz, 23 Haziran Cuma 20.00

ANKARA YENİ SAHNE

Kızılay’da Menekşe 1 Sokak No:8/A adresinde bulunan Ankara Yeni Sahne’de 3 oyun seyircilerin huzuruna çıkıyor.

Kadın Cinsi

Doktor Müjdegül Karaca’nın yazdığı Kadın Cinsi oyunu “Kadın olduğumu ilk nasıl anladım.” diyerek başlıyor ve güldüre güldüre anlatıyor. “Kadın doğumcu komiklik yapar mı?” diyorsanız ön yargılarınızı vestiyere bırakın ve gelin. Çok güleceksiniz. Şeklinde tanıtımı yapılan tek kişilik oyun 23 Haziran Cuma saat 20.00’de

Yeraltından Notlar

Dostoyevski'nin sevilen romanı Yeraltından Notlar, Cihan Uysal'ın uyarlaması ile sizlerle. Tek kişilik bu oyunda sahnedeki isim Yeraltı adamının yaşadıklarını, hissettiklerini seyircilere aktarmaya çalışacak. Tek kişilik Yeraltından Notlar oyunu 24 Haziran Cumartesi saat 20.00’de

RUH ÖKÜZÜM

Erkan Karadeniz’in yazıp yönettiği, Finitolar Tiyatrosu’nun yüzlerce kez seyirciyle buluşan İki Kişilik Komedi Oyunu ‘RUH ÖKÜZÜM’ Ankara Yeni Sahne’de seyircilerin huzuruna çıkıyor.

Kadın Cinsi, 23 Haziran Cuma saat 20.00

Yeraltından Notlar, 24 Haziran Cumartesi saat 20.00

Ruh Öküzüm, 26 Haziran Pazartesi saat 20.00

MEB ŞURA SALONU

Beşevler’de bulunan 1200 kişilik dev sahnesiyle Ankara’nın en önemli kültür sanat merkezlerinden biri olan MEB Şura Salonu’nda bayramdan önce Yaz Gecesi Müzikali sahneleniyor.

Dostoyevski’nin bir yaz gecesinde Aşıkların, perilerin, soyluların ve esnafların olduğu, her insandan bir şeyler görebileceğiniz bu nefis müzikal Volkan Ateş Gündüz’ün yönetmenliği ile sahneleniyor. Bu hafta için beni en çok heyecanlandıran tiyatro gösteri olan Yaz Gecesi Müzikali 23 Haziran 20.30’da.

Yaz Gecesi Müzikali, 23 Haziran Cuma 20.30

KONSER

Konser, Ankara’da özellikle güzel havalar ortaya çıkınca müthiş bir etkinlik haline geliyor. Bayram arifesi sebebiyle bu hafta maalesef açık hava konseri yok ama bir sahnede konser denince akla gelen ilk yerlerden biri Milyon Performance Hall’de Can Gox sahneye çıkıyor.

Milyon Performance Hall

Can GOX Konseri, 23 Haziran 2023 Cuma saat 21.30

Ankara Beşevler Metrosu’na oldukça yakın olan mekanda Can Gox sahne alacak.

6:45 Kaybedenler Kulübü

Ankara’da konser deyince akla gelen ilk yerlerden biri de 6:45 Kaybedenler Kulübü.

6:45 Kaybedenler Kulübü'nde son zamanlarda dinlemekten en çok keyif aldığım isimlerden biri olan Sena var. Namı diğer Paptircem.

Paptircem İlk Ankara konseri için bu hafta 6:45 Kaybedenler Kulübü’ne geliyor. Paptircem, 22 Haziran 2023 Perşembe günü saat 22.00'de Kaybedenler Kulübü’nde.

6:45 Kaybedenler Kulübü

Paptircem Konseri 22 Haziran 2023 Perşembe günü saat 22.00

6:45 Kaybedenler Kulübü, Tunus Cad. No:66 Kavaklıdere

STAND UP

Ankara’da ciddi bir stand up kültürü var. Birçok farklı isim ve grup Ankara’nın farklı sahnelerinde marifetlerini gösteriyor.

Fade Stage & Coffee

Farabi Sokak, Cinnah Caddesinde yer alan Fade Stage & Coffee stand upçılar ve stand up sevenler için âdeta bir merkez.

Akın Aslan Tek Kişilik Standup Gösterisi: 23 Haziran Cuma saat 21.30

Güvercin Açık Mikrofon: ister sahneye çık ister seyirci ol!: 24 Haziran Cumartesi 16.30

Güvercin Stand-up 4 lü: 24 Haziran Cumartesi saat 21.00

Güvercin Express Şov: 25 Haziran Pazar saat 20.30

Berlin Pub

Ankara Stand Up, aralarında BKM mutfakta da sahne alan 4 komedyenden oluşan bir grup

Yıllardır yaptığı işlerle değil, özel hayatı ile anılmak isteyen Caner Dağlı yine sadece işiyle anılacağı yarı interaktif yarı içe dönük şovu ile sahneye çıkıyor.

Yani Stand-Up , Türkiye’nin dört bir yanından gelen, Underground Stand-Up kültürünün yükselen yıldızlarının sırayla sahne aldığı Yani Stand-Up gecesi, diyaframları oldukça zorlayacak bir deneyim sunmak için seyircilerini bekliyor!

Açık Mikrofon, son zamanlarda stand up konusunda favori ekiplerimden biri. Birçok komedyenin yer aldığı ekipte herkesin sahne süresi 5 dakika.

Ankara Stand Up 23 Haziran Cuma saat 20.00

Caner Dağlı - Stand up 24 Haziran Cumartesi saat 19.00

Yani Stand UP 24 Haziran Cumartesi saat 20.30

Açık Mikrofon 25 Haziran Pazar saat 19.00

Yani Stand Up 27 Haziran Salı saat 20.30

Ankara’da kalın sanatla kalın. Herkese hayırlı bayramlar…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.