Gurme şehrimiz Gaziantep mutfağının temsilcisi, Ankara’nın en gözde caddesi Filistin Caddesi no: 35’ de eski Gar Lokantası yerine açılan AYINTAP SOFRASI.
Ayıntap, anlam itibariyle; Parlayan kaynak manası taşır. Sebebi Gaziantep ilimizin su kaynaklarının ve güneşinin bol, dolayısıyla topraklarının bereketli olmasındandır. Bu bereketli topraklar her türlü sebze, meyve, fıstık ve et ürünlerinin en lezzetlisinin bulunduğu yerdir. Maharetli Anteplilerin elinden bu lezzetli ürünler sofralarımıza muhteşem ziyafetler olarak yansımaktadır.
Biz de çoğumuz tarafından aşikâr olan bu bilgiler doğrultusunda Ayıntap Sofrasını bir deneyelim istedik ve çok değerli dostlarımla beraber bu özel mekânı ziyaret ettik.
Öncelikle şunu söyleyebilirim ki, Mekân çok değerli işletmecilere emanet. Hasan ALICI ve Selim YILMAZ yıllarını bu sektöre vermiş, konularına oldukça hâkim, yüzde yüz müşteri memnuniyetine önem veren tecrübeli kişiler.
Onların güler yüzü eşliğinde mekâna giriş yaptık ve yerimize oturduk. Açıkçası yemek seçimlerini de kendilerine bıraktık. Ziyafete ikram olarak sunulan Tulum peyniri ve Sıcak Lavaş ekmeği ile başladık. Sonrasında Gavurdağı salata, çiğ köfte ve içli köfte ile devam ettik. Ardından özenle yetiştirilen danaların Tranç etinden marine edilip, 24 saat dinlendirilen ve Köz Kömür ateşinde pişirilmiş o müthiş döner tabaklarımıza sunuldu. İşte bu lezzet gerçekten müthişti. Ardından yapılan Küşleme ve Lokum servisi ile damak tadımız zirve yaptı. Bizlere servis edilen meze, ara sıcak ve ana yemek; yani tüm lezzetler ciddi bir emek ve tecrübenin ürünüydü. Son olarak ikram edilen ve benim favorim olan dondurmalı Katmer tatlısı ise takdire şayandı.
Servis ve hijyen açısından da beğenimizi kazanan bu özel mekânı tüm dostlara tavsiye eder, herkese şimdiden mutlu yıllar dilerim.