Baharla birlikte gelen enfeksiyonel hastalıklar başta grip olmak üzere etkisini gösteren bulaşıcı hastalıkların başında yer almaktadır. Diyetimize yeterli C vitamini kaynakları ile hem hastalıklara yakalanma riskinden uzak hem de eğer yakalanmış isek de hafif şekilde atlatmış oluruz. Bunu da en başta içebileceğimiz kuşburnu çaylarından, turunçgillerden, domates, maydanoz, soğan, kabak ve birçok sebzeden alabiliriz.
- Bahar aylarında vücutta oluşabilecek pul pul dökülmelerin oluşmaması için ise en iyi kaynak A vitaminidir. A vitamininden zengin kaynaklarından bir örüntüyü diyetimize uyarlamak gerekir. Bunu da süt, domates, turuncu ve sarı renkli tüm sebze ve meyveler, balık tüketerek sağlayabiliriz.
- Öğünlerimizde gerek salatalarımıza gerek sebze ve zeytinyağlı yemeklere koyacağımız zeytinyağının içeriğindeki yağ asitleri sayesinde hem bağışıklık sistemimizi arttırmış hem de lezzetli ve enerji içeriği yüksek şekilde beslenmiş oluruz.
- Özellikle havaların ısınması ile vücut yüzey ısımızın artmakta ve sıvı ihtiyacımız da daha çok oluşmaktadır. Bu nedenle bayanların 10 su bardağı erkeklerin 14 su bardağı su içmesi gerekmektedir.
Devamı yarın