Başkent'te neler oluyor?

Durak Karabulut

Halkın gündemi, siyasetin gölgesinde...

Meclis açıldı, tartışmalar hararetlendi. Ancak çözüm yok, umut yok… Halk geçim derdinde, siyasiler ise kendi dertlerinde. Ne emeklisi, ne işçisi, ne de öğrencisi mutlu. Buna rağmen, siyaset kulisleri canlı!

Muhalefet, muhalefete yükleniyor. Bir lider diğerine tehditler savuruyor, sonra “Kırılmıyorsunuz değil mi?” diye soruyor. Cevap veriliyor: "Olur mu efendim, size saygıda kusur etmeyiz." İltifatlar havada uçuşuyor… Peki, kırılan kim? Elbette ki vatandaş! Halk, ekmeğinin peşindeyken, Meclis’in önceliği bu mu olmalı?

KILIÇDAROĞLU HAKKINDA ZORLA GETİRİLME İDDİASI

CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında İstanbul 48. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından zorla getirilme kararı verildiği iddiaları gündeme geldi. Bu iddia, toplumda tepkiyle karşılandı. Hukuki süreç devam ederken, kararın toplumsal etkileri dikkatle izlenmelidir.

ANAYASA TARTIŞMALARI

Anayasa değişiklik talepleri gündemde. HÜDA-PAR, "Anayasa’nın 4. maddesi değişmeli" diyor. Meclis Başkanı Kurtulmuş ise 3. maddeyi işaret ediyor. Muhalefet ise sert bir dille karşı çıkıyor. Halk, siyasette bu tutarsızlığı nasıl anlayacak?

Endişeye gerek yok! Bu millet, Anayasasına sahip çıkar ve gereken cevabı verir. Milletin asıl sorunlarına dönün.

CHP’DE NELER OLUYOR?

CHP’deki tartışmalar durulmuyor. Cumhurbaşkanı'nın Meclis’e gelmesi, partiyi ikiye böldü. Vekillerin bir kısmı Cumhurbaşkanı geldiğinde ayağa kalkarken, diğerleri ya girmedi ya da kalkmadı. Bu görüntüler parti içinde tartışmalara neden oldu.

Kılıçdaroğlu, ilkelerine sadık kalıp ayağa kalkmayan vekilleri tebrik etti. Bu açıklama kamuoyunda yankı buldu ve takdirle karşılandı.

ORTADOĞU’DA SAVAŞIN GÖLGESİ

Sınırlarımızda daha büyük meseleler var. Cumhurbaşkanı, İsrail’in Türkiye’ye saldırabileceğini iddia ediyor. Ancak hükümetten tatmin edici bir açıklama gelmedi. Muhalefet, bu belirsizlik karşısında net bir açıklama talep etmeli. Halkı korkutmak yerine şeffaf bilgiyle rahatlatmak gerekiyor.

ASIL GÜNDEM: EKONOMİK ÇÖKÜŞ

Amaç gündem değiştirmek olsa da asıl sorun göz ardı edilemez: konu Ekonomi. Marketlerde fiyatlar uçmuş, emekliler zor durumda, gençler umutsuz. Kayıt dışı çalışan göçmenlerin sayısı artarken, suç oranları da yükseliyor. Ne yazık ki, çözüm hâlâ ortada yok.

Meclisin tek ve en önemli gündemi, ekonomik ve göçmen krizine acil çözüm olmalıdır.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.