AB ile Musk arasında X'te sansür tartışması

Avrupa Birliği (AB), X sosyal medya platformunun sahibi Elon Musk'ın iddialarını reddetti.

AB Komisyonu'nun İç Pazardan Sorumlu Üyesi Thierry Breton, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Hiç kimseyle hiçbir zaman gizli anlaşma olmadı ve olmayacak" dedi. Breton, AB Dijital Hizmetler Yasası'nın büyük platformlara davanın çözümüne yönelik taahhütler sunduğunu belirtti ve hukukun üstünlüğü çerçevesinde sürecin işlediğini vurguladı.

AB Komisyonu, X platformuna yönelik yapılan incelemede ön bulguların şirkete gönderildiğini duyurdu. İnceleme sonucunda, X'in mavi onay işaretini yanıltıcı bir şekilde kullandığı ve reklam şeffaflığı konusunda yasal koşulları sağlamadığı tespit edildi. AB, şirketin bu ihlalleri nedeniyle dünya çapındaki toplam yıllık cirosunun yüzde 6'sına kadar para cezası uygulanabileceğini belirtti.

Elon Musk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada AB Komisyonu'nun kendisine yasa dışı bir gizli anlaşma teklif ettiğini iddia etmişti. Musk, "Eğer konuşmayı kimseye söylemeden sessizce sansürleseydik bize ceza vermeyeceklerdi. Diğer platformlar bu anlaşmayı kabul etti. X kabul etmedi" ifadelerini kullanmıştı. Musk, konuyu mahkemeye taşıyacaklarını ve halka açık bir mücadele için sabırsızlandıklarını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilim ve Teknoloji Haberleri