AB, Tiktok'a soruşturma başlattı

AB Komisyonu, yeni yasa kapsamında TikTok hakkında da suç duyurusunda bulundu. Komisyon TikTok'u gençlerin korunması için yeterince önlem almamakla suçladı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, TikTok'un çocuklar arasında popülerliği olan bir sosyal medya uygulaması olması sebebiyle AB Dijital Hizmetler Yasası kapsamında suç duyurusunda bulundu. TikTok'un, reşit olmayan çocuklara belirli içeriklerin gösterilmemesi konusunda yeterince önlem almadığı iddia ediliyor.

Brüksel'de yapılan açıklamaya göre, TikTok'un algoritmalarının bağımlılık yaratıcı olup olmadığı ve kullanıcıların uygulamadan çıkamama durumunu tetikleyip tetiklemediği incelenecek. Ayrıca, TikTok'un reşit olmayan çocuklar için uyguladığı mahremiyet ayarlarının AB kurallarına uyup uymadığı da araştırılacak.

AB Komisyonu, TikTok'un yasa dışı içeriklerin yayılmasını önlemedeki etkinliğini de değerlendirecek. Bu adımın amacı, gençler için daha güvenli bir internet ortamı sağlamak olarak ifade ediliyor.

Komisyonun İç Pazardan Sorumlu Üyesi Thierry Breton, bu adımı "gençler için daha güvenli bir internet" hedefiyle attıklarını Twitter üzerinden duyurdu.

Önceden yapılan bir ön soruşturmanın sonuçlarına dayanarak TikTok'a resmi bir soruşturma açılmasının gerekliliği belirtildi. Bu adım, daha önce de yanlış bilgi yayılması şüphesiyle Twitter'a yönelik benzer bir soruşturmanın başlatılmasının ardından gelmişti.

AB Dijital Hizmetler Yasası, sosyal medya platformlarının yasa dışı içeriklere karşı adım atmasını zorunlu kılıyor. Bu yasa, çocukların ve gençlerin ruhsal sağlığını koruma amacıyla alınan önlemleri de içeriyor. TikTok gibi platformlar, AB'nin belirlediği kurallara uymak zorunda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilim ve Teknoloji Haberleri