Dünya nüfusunun %62'si sosyal medyada

Dünya genelinde sosyal medya kullanımı hızla artıyor. We Are Social'ın 2024 raporuna göre, dünya nüfusunun yüzde 62'sine denk gelen 5 milyar kişi sosyal medya platformlarını aktif olarak kullanıyor.

Facebook, 3 milyarı aşan aylık aktif kullanıcı sayısıyla en büyük sosyal medya platformu olarak öne çıkıyor. İkinci sırada ise Google'ın sahibi olduğu YouTube bulunuyor, platform dünya genelinde 2,5 milyar kişi tarafından kullanılıyor. Instagram ve WhatsApp da Meta şirketine ait olarak sırasıyla üçüncü ve dördüncü sıralarda yer alıyor, her ikisi de aylık 2 milyar kullanıcı barajını aşmış durumda.

Türkiye'de ise sosyal medya kullanımı oldukça yaygın. Günlük ortalama 2 saat 44 dakika sosyal medya kullanan Türk kullanıcılar, bu alanda dünya ortalamasının üzerinde bir zaman harcıyorlar. En çok kullanıcıya sahip platformlar arasında YouTube ve Instagram başı çekiyor. YouTube Türkiye'de 57 milyon 500 bin kullanıcıya ulaşırken, Instagram ise 57 milyon 100 bin kullanıcıya sahip. TikTok ise 37 milyon 700 bin kullanıcı ile üçüncü sırada yer alıyor.

Dünya genelinde sosyal medya kullanıcıları günde ortalama 2,23 saatlerini bu platformlarda geçiriyorlar. Türkiye'de bu süre ise günlük 2 saat 44 dakika olarak kaydedildi. Türkiye, internet kullanımında da toplamda günlük 6 saat 57 dakika ile 42 ülke arasında 20. sırada yer alıyor.

Bu veriler, sosyal medyanın küresel ve yerel ölçekteki etkisini ve kullanım alışkanlıklarını gözler önüne seriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilim ve Teknoloji Haberleri