HÜRJET 100. test uçuşunu başarıyla tamamladı

Türkiye'nin ilk milli jet eğitim uçağı HÜRJET, gökyüzünde 1 saat 27 dakika boyunca kalarak çeşitli manevra testlerini başarıyla gerçekleştirdi.

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından milli imkanlarla geliştirilen HÜRJET Jet Eğitim Uçağı, 100'üncü test uçuşunu başarıyla tamamladı. TUSAŞ'ın yaptığı açıklamaya göre, 25 Nisan 2023'te ilk uçuşunu gerçekleştiren HÜRJET, bu uçuşunda test faaliyetlerine devam etti.

GÖSTERİ UÇUŞU İLE 100'ÜNCÜ UÇUŞUNU KUTLADI

HÜRJET, toplamda 1 saat 27 dakika süren uçuşunda çeşitli manevra testlerini başarıyla gerçekleştirdi. Uçuş testleri tamamlandıktan sonra, uçağın 100'üncü uçuşu kapsamında özel bir gösteri uçuşu yapıldı. HÜRJET, bugüne kadar toplam 118 saatlik uçuş süresine ulaşarak maksimum 0.9 mach hızı ve 30 bin fit irtifayı gördü.

İLK TESLİMAT 2025 YILINDA YAPILACAK

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) koordinasyonunda, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilen proje, 2017 yılında başlatıldı. TUSAŞ tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen HÜRJET, tek motorlu, tandem ve modern aviyonik bir kokpite sahip. Üstün performans özellikleriyle dikkat çeken HÜRJET'in seri üretimi için çalışmalar sürdürülürken, ilk teslimatın 2025 yılında yapılması hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilim ve Teknoloji Haberleri