Instagram'a yeni Hikaye formatı “Shot”

Instagram, yeni özelliklerle platformun canlılığını artırmaya devam ediyor. Dünya çapında 3,8 milyardan fazla indirilmeye sahip olan uygulama, yeni bir Hikaye formatı ve bir kamera aracıyla güncelleniyor.

Henüz tam olarak açıklanmayan detaylara göre, yeni formatın adının "Shot" olduğu görülüyor.

Alessandro Paluzzi tarafından ortaya çıkarılan bu özellikler arasında en dikkat çekeni "Shot" adlı yeni Hikaye formatı. Instagram, bu özelliği uzun bir süredir test ediyor gibi görünüyor. Shot özelliğine erişmek için, Instagram Hikayesi çekerken kamerayı açmanız ve aşağıdan sola kaydırmanız gerekiyor. Özellik, menünün en soluna eklenmiş gibi görünüyor.

Şu anda "Shot" özelliğinin tam olarak ne işe yaradığı veya ne zaman kullanıma sunulacağına dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. Paluzzi, geçmişte benzer Instagram özelliklerini duyurulmadan haftalar öncesinde paylaşmıştı, bu da kaynağın güvenilirliğini artırıyor.

Bununla birlikte, tek yeni özellik Shot değil. Paluzzi ayrıca uygulamanın yakında "Pop-mode" adlı yeni bir kamera aracına sahip olacağını da keşfetti. Bu özellik, mevcut araçlar bölümüne eklenecek ve ne işe yarayacağı şimdilik belirsiz.

Instagram aynı zamanda DM'lerde dosya gönderme özelliği üzerinde çalışıyor. Ancak, bu özellik yalnızca işletme hesaplarında kullanılabilecek. Instagram’dan satış yapan profiller, kullanıcılara ürün spesifikasyonları gibi belgeleri göndermek için bu özelliği kullanabilecekler. DM tarafında aynı zamanda arka plan duvar kağıdı seçenekleri de eklenecek. Bu özelliklerin Instagram'a ne zaman dahil edileceği veya kesin olarak yayınlanıp yayınlanmayacağı şimdilik belirsiz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilim ve Teknoloji Haberleri