İOS 18'in Türkiye çıkış saati belli oldu: Beklenen özellikler hangi modellere gelecek?

Apple’ın merakla beklenen yeni işletim sistemi iOS 18, Türkiye’deki iPhone kullanıcılarıyla buluşmaya hazırlanıyor. İlk kez WWDC 2024 etkinliğinde duyurulan ve iPhone 16 lansmanıyla birlikte çıkacağı belirtilen iOS 18, 16 Eylül itibarıyla Türkiye saatiyle 20.00'da kullanıma sunulacak. iPhone kullanıcıları, bu güncellemeyle birlikte birçok yenilik ve gelişmiş özelliğe kavuşacak.

iOS 18 güncellemesi, geniş bir cihaz yelpazesinde desteklenecek. Güncellemeyi alacak iPhone modelleri şunlar:

  • iPhone XR
  • iPhone XS ve XS Max
  • iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max
  • iPhone 12, 12 mini, 12 Pro ve 12 Pro Max
  • iPhone 13, 13 mini, 13 Pro ve 13 Pro Max
  • iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro ve 14 Pro Max
  • iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro ve 15 Pro Max
  • iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro ve 16 Pro Max
  • iPhone SE (2. ve 3. nesil)

İOS 18’İN DİKKAT ÇEKEN YENİ ÖZELLİKLERİ

Apple, iOS 18 ile iPhone kullanıcılarına ana ekran özelleştirme, mesajlaşma yenilikleri ve cihazlar arası entegrasyon gibi birçok yeni özellik sunuyor.

1. Daha Fazla Ana Ekran Özelleştirme

iOS 18 ile kullanıcılar artık ana ekran ızgarasında daha serbest bir düzenleme yapabilecek. Simgeler ve widget’lar herhangi bir yere yerleştirilebilecek ve uygulama ikonları istenilen renk tonuna göre düzenlenebilecek. Ayrıca açık mod, koyu mod ya da özel renk tonlarıyla simgeler kişiselleştirilebilecek.

2. Mesajlaşma Deneyiminde Yenilikler

Mesajlar uygulaması, iPhone kullanıcılarının en çok tercih ettiği uygulamalardan biri olarak iOS 18’de uzun süredir beklenen güncellemeler ile daha da gelişiyor. Artık mesajlara metin efektleri eklenebilecek ve mesajlar belirli bir tarih ve saatte gönderilmek üzere planlanabilecek. Bu özellikle iş ve sosyal hayatta daha kontrollü bir mesajlaşma deneyimi mümkün olacak.

3. iPhone ve Android Cihazlar Arasında RCS Desteği

iOS 18 ile birlikte Apple, iPhone ve Android cihazlar arasındaki mesajlaşmayı daha iyi hale getirecek RCS desteği sunuyor. RCS, okundu bilgisi, yazım göstergeleri, grup sohbeti desteği ve yüksek kaliteli medya paylaşımı gibi özelliklerle platformlar arası iletişimi iyileştiriyor.

4. iPhone'u Mac’e Yansıtma Özelliği

MacOS Sequoia ve iOS 18 güncellemeleriyle birlikte, kullanıcılar iPhone ekranını Mac cihazlarına yansıtabilecek ve iPhone’un tüm fonksiyonlarını Mac üzerinden kontrol edebilecek. Ayrıca, Mac üzerinden gelen bildirimlere tıklayarak iPhone Yansıtma özelliği otomatik olarak açılacak, böylece cihazlar arası entegrasyon daha da güçlenecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilim ve Teknoloji Haberleri