Selçuk Bayraktar: Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi, girişimlerle güçleniyor

TEKNOFEST ve BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin milli teknoloji hamlesinin büyük ölçüde girişimler aracılığıyla ilerlediğini vurguladı.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin kapsamı her geçen yıl genişliyor. Festivale ilişkin değerlendirmelerde bulunan TEKNOFEST ve BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, bu yıl festival kapsamında düzenlenen girişim yarışmasının büyük ilgi gördüğünü ve bu ilginin, dünyaya teknoloji ihraç eden girişimlerin TEKNOFEST ekosisteminden çıkmaya başladığının bir göstergesi olduğunu belirtti. Bayraktar, "Türkiye'nin milli teknoloji hamlesinin, girişimlerle adeta bir dalga gibi geldiğini ve bu girişimlerin dünya çapında etki yaratacak düzeye ulaşmasını hedeflediğimizi görmek bizleri heyecanlandırıyor" dedi.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin devam ettiği TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi'nde düzenlenen yarışmalara katılan Bayraktar, Uluslararası ve Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları ile Hyperloop Yarışlarını yakından takip etti. Ayrıca Bayraktar, gençlerle bir araya gelerek onların projeleri hakkında bilgiler aldı.

"TEKNOFEST, GEOMETRİK BÜYÜMEYLE BİR ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ"

Bayraktar, gazetecilere yaptığı açıklamada, TEKNOFEST'in ilk kez 2018'de düzenlenmesinden bu yana büyük bir büyüme gösterdiğini ve yarışmalara 1,5 milyona yakın başvuru alındığını söyledi. Bu yıl düzenlenen Hyperloop yarışmasının TÜBİTAK tarafından yıllardır gerçekleştirilen bir etkinlik olduğunu hatırlatan Bayraktar, "Geleceğin hızlı ulaşım teknolojilerinin geliştirilmesi ve elektrikli motor teknolojilerinin ileri seviyelere taşınması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Tüm yarışmalarımızda olduğu gibi buradaki ilgi de büyük" şeklinde konuştu.

TEKNOFEST'in düzenlenmesinde emeği geçen tüm görevlilere ve gönüllülere teşekkür eden Bayraktar, "Yarışmalarımızın paydaşı olan TÜBİTAK'a ve bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese, ülkenin bir mühendis evladı olarak şükranlarımı sunuyorum" dedi.

"YENİ YARIŞMALARIMIZLA ÇEŞİTLİLİK ARTIYOR"

Bayraktar, TEKNOFEST'in bu yıl Adana merkezli olarak Akdeniz bölgesinde gerçekleştirildiğini belirterek, etkinliklerin Akdeniz'in neredeyse tüm illerini kapsadığını ifade etti. Bu yıl kuantum teknolojileri ve nükleer enerji alanında da yarışmalar düzenlediklerini belirten Bayraktar, "Geleceğin kuantum bilgisayarlarının işlemci teknolojisinde çığır açacağı öngörülüyor. Nükleer enerji teknolojileri de büyük ilgi görüyor ve bu konularda yarışmalar düzenliyoruz. TEKNOFEST, büyümeye ve değişmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"DÜNYAYA DAMGA VURACAK GİRİŞİMLER BEKLİYORUZ"

Selçuk Bayraktar, yüksek teknoloji üreten ve bunu dünya sahnesinde sergileyen nesiller yetiştirmenin TEKNOFEST'in en önemli amaçlarından biri olduğunu belirtti. Bayraktar, "TEKNOFEST'in ilk yılından itibaren girişim yarışmaları düzenlemeye başladık. Bu yıl girişim yarışmasını ayrı bir etkinlik olarak düzenledik ve gördük ki dünyaya teknoloji ihraç eden girişimler, TEKNOFEST ekosisteminden çıkıyor. Türkiye'nin milli teknoloji hamlesi, girişimler aracılığıyla büyük bir dalga şeklinde ilerliyor ve bu girişimlerin dünyada büyük etki yaratmasını bekliyoruz. Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri de küçük takımlarla başlayan girişimlerdi. Bu dalganın oluşmaya başladığını görmekten büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Türkiye'nin teknoloji alanında büyük ilerlemeler kaydedeceğine inandığını vurgulayan Bayraktar, "Gençlerimiz, ülkemizin teknoloji alanındaki ilerlemesine büyük katkı sağlayacak eserlere imza atacak. Türkiye, gelecekte kendi süper hızlı trenlerini üreten ve bunları dünyaya ihraç eden bir ülke haline gelecek" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilim ve Teknoloji Haberleri