Spotify'da en çok dinlenenlere Icardi aşkı damga vurdu

Spotify, 2023 Yılın Özeti ile yılın en çok dinlenen sanatçıları, şarkıları, albümleri ve podcast’leri duyurdu. Şarkılar bölümünde Galatasaraylı yıldız Icardi etkisi göze çarptı.

Spotify, 2023'te en çok dinlenenleri açıkladı! Yılın merakla beklenen anı nihayet geldi ve Spotify, 2023 Yılın Özeti'ni kullanıcılarıyla buluşturdu. 574 milyondan fazla kullanıcının gerçekleştirdiği dinleme deneyimini tüm detaylarıyla yansıtan bu özet, yılın öne çıkan sanatçıları, şarkıları, albümleri ve podcast'leri hakkında bilgi veriyor.

Yılın en iyilerinin yanı sıra Spotify'da geçirilen tüm yılı kutlamak için, kullanıcılara kişiselleştirilmiş bir deneyim sunan yeni ve etkileşimli özellikler de tanıtıldı.

Semicenk, Türkiye'nin 2023 Top listelerine damgasını vurdu! 2023 yılında Türkiye genelinde en çok dinlenen sanatçı olan Semicenk, 2018'den beri zirveyi bırakmayan Rap müziği türünü de tahtından etti. Semicenk, sadece en çok dinlenen sanatçı olmakla kalmayıp aynı zamanda 2023'ün en çok dinlenen şarkılar listesine dört şarkısıyla birden giriş yaparak Türkiye'nin Top listelerine damgasını vurdu.

Geçen yılın en çok dinlenen ismi UZI, Semicenk'in ardından 2023'te ikinci sırada yer alırken, onu takip eden isimler Sezen Aksu, Motive ve Lvbel C5 oldu.

Simge'den "Aşkın Olayım" adlı şarkı, 2023'ün en çok dinlenen şarkısı oldu. Galatasaraylı futbolcu Icardi ile özdeşleşen Simge, bu yılın şarkılar listesinin zirvesine oturdu.

Semicenk ve Reymen'den "Yana Yana" en çok dinlenen şarkılar listesinde ikinci sıraya yerleşirken, Lvbel C5 ve Güneş'ten "NKBİ X YAPAMAM – Remix" üçüncü sırada yer aldı. "AFFETMEM" ile BLOK3 dördüncü sırayı alırken, "Pişman Değilim" ile Semicenk ve Doğu Swag beşinci sırayı elde etti.

En çok dinlenen kadın sanatçı yine değişmedi. 2017'den beri zirvedeki isim olan Sezen Aksu, 2023'te de birinci sıradaki yerini korurken, onu Güneş, Melike Şahin, Simge ve Hande Yener takip etti.

En çok dinlenen albümler listesinde Mabel Matiz ve UZI parlıyor. 2023'ün en çok dinlenen albümü Motive'den "ROMANTİK" oldu. İki albümüyle birlikte ilk 10'a giren UZI ise "EL CHAVO" ile ikinci sırada yer aldı. Heijan ve Muti'nin "Hermano" albümü üçüncü sıradayken, Mabel Matiz'in "Fatih" albümü dördüncü sırayı elde etti. Mabel Matiz aynı zamanda 2018 albümü "Maya" ile de yılın Top 10 albümleri arasında kendine yer buldu. 2023'ün en çok dinlenen albümlerinin beşinci sırasında ise Simge'den "Ben Bazen" yer aldı.

Globalde ise Taylor Swift rüzgarı esiyor. Dünya genelinde bu yıl Taylor Swift, en çok dinlenen sanatçı oldu. Swift'i Bad Bunny ikinci sırada takip ederken, The Weeknd, Drake ve Peso Pluma sırasıyla üçüncü, dördüncü ve beşinci sıraları aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilim ve Teknoloji Haberleri