Telegram devletlerle anlaşacak

Mesajlaşma uygulaması Telegram, gizlilik politikasında önemli bir değişikliğe gitti. Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, yapılan değişiklik hakkında "Kötü aktörlerin platformun güvenilirliğini tehlikeye atmasına izin vermeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

Yeni düzenlemeye göre, Telegram, adli makamlardan gelen ve Telegram Hizmet Şartları'nı ihlal eden suç faaliyetlerine dair geçerli bir emir alması durumunda, şüpheli kullanıcıların IP adresi ve telefon numarasını ilgili makamlara açıklayabilecek. Bu adım, platformun kötüye kullanımını önlemek amacıyla atıldı.

Telegram, ayrıca hükümetlerden gelen taleplerle ilgili attığı adımları çeyrek raporlarında kamuoyuna açıklayacağını duyurdu.

Fransa’da gözaltına alınan Pavel Durov, Paris'in kuzeyindeki Le Bourget Havalimanı'nda, yasa dışı transferler, çocuk pornosu, sahtecilik ve yetkililere bilgi vermemek gibi suçlarla ilgili bir soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Durov, 5 milyon euroluk kefalet ve Fransa'dan çıkmama şartıyla serbest bırakılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilim ve Teknoloji Haberleri