Zorunlu düzenleme için geri sayım başladı: Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın uygulayacağı Genel Güvenlik Yönetmeliği, 31 Ağustos itibarıyla yürürlüğe girecek.

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Bu yönetmelikle birlikte, sıfır araçlarda çarpışma önleyici sistemler ve yorgunluk algılama gibi gelişmiş güvenlik özellikleri zorunlu hale gelecek.

ERTELEME KARARI BAYİLERE NEFES ALDIRDI

Erteleme kararı, bayilerin mevcut stoklarındaki yönetmeliğe uymayan araçları satışa sunmalarına olanak tanırken, bu stokların hızla tükendiği belirtiliyor. Araçların 31 Ağustos'a kadar satılabilmesi için çeşitli kampanyalar düzenlenirken, stokların tamamen tükenmesi bekleniyor.

YERLİ ÜRETİMDEKİ EKSİKLİKLER GİDERİLECEK

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, ertelemenin sadece ulusal tip onayı ile üretilen araçları kapsadığını, ithal araçların çoğunun ise yönetmeliğe uygun olduğunu belirtti. Ertemel, yerli üretimdeki bazı modellerde bu güvenlik sistemlerinin henüz bulunmadığını, ancak 31 Ağustos'tan itibaren bu eksikliklerin giderileceğini ifade etti.

FİYATLAR 2025'E KADAR SABİT KALABİLİR

Fiyat artışları konusunda bir değerlendirme yapan Ertemel, otomotiv piyasasında şu an için bir artış beklemediklerini, fiyat değişimlerinin 2025'in ilk çeyreğinde görülebileceğini söyledi. Ayrıca, tüketicilerin mevcut durumu fırsata çevirebileceğini belirtti.

YEDEK PARÇA STOKLARI İÇİN FIRSAT

Yedek parça stoklarının eritilmesi adına da önemli bir fırsat olarak görülen erteleme kararı, özellikle çok satan modellerin satışında süre kazandıracak. Yönetmelik, sürüş güvenliğini artırmayı hedefleyen yeni standartları 31 Ağustos'ta devreye sokacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilim ve Teknoloji Haberleri