6. Geleneksel Bulgur Festivali Kırşehir’in Çiçekdağı İlçesinde coşkuyla kutlandı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde düzenlenen 6. Geleneksel Bulgur Festivali'ne katılarak festivalin açılışını gerçekleştirdi.

Festivalde konuşma yapan Alpaslan, Kırşehir ve Çiçekdağı'nın tanıtımında bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaptı.

Alpaslan, "Bugün 6. kez düzenlediğimiz Bulgur Festivali'nin, ilerleyen yıllarda atmışlara ulaşarak, bulguru bölgemizin önemli bir ürünü yapma hedefindeyiz. Festivaller, bölgelerin tanıtımı, insanların kaynaşması ve kadim kültürlerin yaşatılması açısından son derece kıymetlidir. Biz de bu bilinçle ülkemizin dört bir yanında, o bölgenin özelliklerine uygun festivallere büyük önem veriyor ve destekliyoruz. Ayrıca, 'Türkiye Kültür Yolu' festivalleriyle ülkemizi bir dünya markası haline getirme hedefimiz var." ifadelerini kullandı.

Alpaslan, festivali Türkiye'nin 81 iline yayarak, dünya çapında bir etkinlik haline getirmek istediklerini belirtirken, bu sayede insanları kültür ve sanatla buluşturduklarını ve sanatçılara daha fazla imkan sağladıklarını da sözlerine ekledi.

Festivalde ayrıca Çiçekdağı ilçesine yeni bir kültür merkezi açılacağı müjdesini veren Alpaslan, ilçenin refahı ve yaşam kalitesini artıracak çeşitli projelere destek verdiklerini de dile getirdi.

Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek ise geleneklerin sürdürülmesinin önemine değindi. Festivalde, Alpaslan ve Vali Demiryürek, diğer protokol üyeleriyle birlikte geleneksel yöntemle tokmakla soku taşında bulgur dövdü. Mehter takımı gösterisi, yöresel halk oyunları ve davul zurna eşliğinde devam eden etkinliklerde, vatandaşlara bulgur pilavı ikram edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri