6 yılda 7 bin kapakla engellilere umut oldu

Kırşehir'de ortaokul öğrencisi Mustafa Ferah, 6 yılda yaklaşık 7 bin adet mavi kapak toplayarak engellilere umut oldu.

Kırşehir'de ortaokul öğrencisi olan Mustafa Ferah, engelliler için kolları sıvayıp örnek davranışa imza attı.

Engellilere akülü araba temin etmek amacıyla başlatılan mavi kapak kampanyasına 6 yıldır destek veren Mustafa, yaklaşık 7 bin mavi kapak toplayarak yetkililer teslim etti.

Mavi kapak kampanyası hakkında yaptığı çalışmaları anlatan Mustafa Ferah, "İlkokulda arkadaşlarım ve öğretmenlerimden gördüğüm destekle engellilere ışık olmak için mavi kapak toplamaya başladım. Anne ve babam işlerinden geldiklerinde onların da cep ve çantaları mavi kapak dolu oluyordu. 7 bin üzerinde mavi kapak topladım." dedi.

ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORLAR

Toplanan mavi kapakları teslim alan Kırşehirliler Vakfı Yöneticisi Yasin Yavuz, yaptığı açıklamada, duygu dolu anlar yaşadığı belirterek Mustafa'ya teşekkür etti.

Amaçlarının engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve onlara destek çıkmak olduğunu belirten Yasin Yavuz, "Mavi kapakları toplayarak bu kampanyaya katkıda bulunan Mustafa bizleri duygulandırdı. Umarım bu küçük adım, engelli bireylerin günlük yaşamlarında daha bağımsız olmalarına yardımcı olur." dedi.

Mustafa Ferah'ın örnek davranışını karşılıksız bırakmayan Kırşehirliler Vakfı Yöneticisi Yasin Yavuz, hazırladıkları plaketle Mustafa Ferah'ı ödüllendirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri