AK Parti, Kırşehir'de aday adaylık sürecini başlattı

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, yerel seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada Kırşehir İl Başkanlığı olarak adaylık başvurularını almaya başladıklarını duyurdu.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimi için partilerin adaylık başvuruları birçok ilde başladı.

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, yerel seçimlere ilişkin yaptığı değerlendirmede "AK belediyecilik anlayışını tekrar Kırşehir başta olmak üzere, tüm ilçelerimize kazandırmayı hedefliyoruz." dedi.

AK Parti'nin yerel seçim startını verdiğini belirten Başkan Ünsal, yerel seçimlerde uygulayacakları usul ve esasların AK Parti Genel Merkezi tarafından belirlendiğini ve sürecin başladığını kaydetti.

BAŞVURULAR 17 KASIM'DA SONA ERİYOR

AK Parti'de belediye başkan aday adaylıkları için 9 Kasım'da başlayan başvurular 17 Kasım'da sona erecek. Başvuru sürecinde yapılması gerekenlere ilişkin bilgi veren AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, şunları söyledi:

"Temayül yoklaması 19 Kasım Pazar günü elektronik ortamda yapılacak. Aday başvurularının dijital ortamda alınmasıyla kağıt israfının önüne de geçeceğiz. İl genel meclisi ve belediye meclisi üyelikleri aday adaylıkları için başvuru süreci ise 9 Kasım 2023’te başlayıp, 3 Aralık 2023’te tamamlanacak. Başvurular, basvuru.akparti.org.tr resmi web sitesinde yer alan formların elektronik ortamda doldurulup sisteme yüklenmesiyle yapılacak." diye konuştu.

Başvurunun tamamlanması için aday adaylarının ilgili teşkilat birimine giderek doldurdukları formun çıktısını imzalamaları gerektiğini hatırlatan Ünsal, başvuru için belirlenen bağışların ise AFAD aracılığıyla Gazze'ye ulaştırılacağını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri Haberleri